Bon Boys mag blij zijn met punt bij Overwetering

Het gebeurt de ploeg niet al te vaak, maar zondag in Olst tikte Bon Boys de ondergrens aan. Dat overkwam het elftal eerder dit seizoen bij Epe en nu bij het eveneens laag geklasseerde Overwetering. Hoewel de stand op de ranglijst anders doet vermoeden, mocht Bon Boys uiteindelijk de handen dichtknijpen dat er nog een punt werd gepakt (1-1). De thuisploeg miste enkele dotten van kansen en raakte enkele keren de lat, waardoor het veel slechter hand kunnen aflopen voor de bezoekers. Dat het op zo’n wedstrijd uitdraaide, mocht Bon Boys zichzelf kwalijk nemen. Het elftal gaf in Olst op alle fronten niet thuis. In januari werd datzelfde Overwetering nog simpel opzij gezet, maar het tegen degradatie strijdende elftal was veel feller. Bon Boys heeft meer kwaliteit, maar dat wist de ploeg zondag ‘knap’ verborgen te houden. Verdedigend rammelde het,

Tien minuten na de pauze zette Tayfun Hazir na een goede individuele actie Bon Boys op een 1-0 voorsprong. Normaal gesproken had die treffer het sein moeten zijn voor de ommekeer, maar het tegenovergestelde gebeurde. Overwetering zette nog een keer aan en kreeg zeven minuten later loon naar werken toen een afgeslagen bal knap werd binnengeschoten: 1-1. In het restant van het duel probeerde Bon Boys met drie wissels nog wel de bakens te verzetten, maar het zat er op deze middag onder de rook van Deventer gewoon niet in. Er was bijna geen speler die ook maar in de buurt kwam van zijn normale niveau en dan is het lastig een wedstrijd te winnen.

Hoewel het achteraf een gewonnen punt was voelde de remise als een nederlaag. En dat had alles te maken met de manier van spelen. Dat kan natuurlijk een keer gebeuren. Was er dan helemaal niets positiefs te melden in Olst? Toch wel. Strein Vrieze maakte in de tweede helft na lang blessureleed zijn rentree en door de nederlaag van Achilles’12 staat Bon Boys nu alleen op de derde plaats. Die plek geeft aan het eind van het seizoen wellicht recht op het spelen in de nacompetitie. Opvallend is dat Bon Boys en Achilles allebei een doelsaldo hebben van plus 16. Dat geeft wel aan dat de verschillen miniem zijn en dat maakt het seizoen tot het eind interessant. Zaak is dan wel dat Bon Boys zondag tegen Epe revanche neemt. Revanche op zichzelf  na zondag en revanche voor de 5-1 nederlaag eerder dit seizoen.