SV Vasse doet zichzelf tekort en verliest van LSV

Zondag stond voor SV Vasse de belangrijke thuiswedstrijd tegen LSV Lonneker op het programma. Bij winst kon het goede zaken doen in het strijd om de bovenste plaatsen. Vasse begon gelijk sterk aan de wedstrijd en won veel duels. Na enkele minuten kreeg Daan Haarhuis een grote kans op de 1-0. Na een goede actie van Tijmen Reinerink over rechts kon hij helaas niet doeltreffend uithalen, op het moment van schieten leek hij zich te verstappen.

Vijf minuten later wederom een grote kans voor SV Vasse. Na een goed aangesneden vrije trap van Rudolf Wigger werd er door Vasse op de lat gekopt. Na 2 grote kansen voor SV Vasse, begon ook LSV iets beter in haar spel te komen. LSV kreeg meer balbezit maar dat leidde niet tot kansen voor de club uit Lonneker. Een tegenvaller voor SV Vasse was dat Tijmen na 35 minuten het veld moest verlaten wegens een hamstringblessure. De resterende 10 minuten waren de ploegen in evenwicht en gingen we met een 0-0 stand de rust in.

Na rust begon SV Vasse wederom sterk aan de wedstrijd. Enkele minuten na rust kreeg Vasse weer een grote kans. Na een goede actie van Daan Haarhuis over links ging de inzet op een haar na links naast de goal. Waar Vasse naliet om op voorsprong te komen, deed LSV dat wel. Na een goed aangesneden vrije trap, kon er in alle vrijheid binnen gekopt worden. LSV kwam tegen de verhouding in op 0-1.

Vijfentwintig minuten voor tijd wordt Haarhuis via een lange bal diepgestuurd. Waar iedereen zag dat de verdediger alles behalve de bal raakte, zag de scheids het anders. Er wordt geen penalty gegeven voor dit discutabele moment. De resterende tijd probeerde Vasse het nog wel maar helaas komt het niet meer tot grote kansen. LSV kon in de slotfase door het alles of niets spelen van Vasse nog bijna twee keer scoren uit een counter maar liet dit na.

De voorlaatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie zal volgende week zondag tegen SV Almelo worden gespeeld, waarna er een serie van vier uitwedstrijden volgt. Het betreft nog een inhaalwedstrijd uit december van het vorig jaar.