Terechte overwinning Achilles Enschede op verzwakt Mariënberg

Mariënberg was afgelopen zaterdag in Enschede misschien de beroerdste niet want het gaf Achilles Enschede weer een beetje hoop. De rode lantaarndrager boekte een terechte maar misschien ook wel verrassende 2-0 zege op de gasten. Achilles had nog niet gewonnen deze competitie-jaargang, het lukte maar liefst 21 duels niet om aan de goede kant van de score te zitten, tot zaterdag 21 april.

Aan de overwinning viel achteraf niets aan af te dwingen. De thuisploeg was nog mild voor een zeer tegenvallend Mariënberg dat als excuus mocht aanvoeren dat het acht basisspelers miste. Desondanks was het veel te mager wat de ploeg van trainer Niels van ’t Hoog op de macht bracht.

Als de aanvallers van Achilles iets koelbloediger voor het doel van Thijs Altena waren geweest hadden ze eerste zege van het seizoen met nog meer glans kunnen afsluiten. Zeker drie honderd procent kansen werden om zeep geholpen en tevens lag Thijs enkele keren in de voor ons goede weg.

Achilles schoot uit de startblokken, na amper 20 seconden hadden ze al op een 1-0 voorsprong kunnen staan. Maar de aanvaller schrok zo van deze buitenkans dat hij naast schoot in plaats van tussen de palen. Het was uitstel want na achttien minuten kon Achilles juichen nadat de sluitpost van Mariënberg een schot niet kon klemmen, 1-0. Vlak hierna verzuimde Tom de Lange om de 1-1 te maken. Rust 1-0.

Het lukte Mariënberg ook na rust niet om een vuist te maken tegen Achilles die de overwinning rook. Vrij snel in de tweede helft viel het zwaard van Damocles keihard in onze zestien. Achilles maakte de 2-0 en met de tussenstanden op de andere velden wisten ze dat de laatste strohalm binnen was gehengeld. Er moet nog veel water door de spreekwoordelijke rivier gaan stromen maar Mariënberg bezorgde Achilles ongewild een beetje hoop.