TOP laat dure punten liggen in Wijckel

Op een zonovergoten sportveld in Wijckel speelde TOP afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen DTG. Zowel TOP als DTG strijden nog om klasse behoud en het verschil in de onderste regionen is onderling klein. TOP kon een belangrijke slag slaan als het wist te winnen, om handhaving zo goed als veilig te stellen. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. den Boer.

In de eerste helft was al te zien dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. TOP opende de score en DTG ging in de achtervolging. TOP wist tot drie keer toe een voorsprong van twee doelpunten te pakken(1-3, 4-6 en 5-7), maar wist de marche niet te vergroten en liet DTG ook tot drie keer toe terug komen. DTG moest telkens een achterstand goed maken, maar wist vlak voor rust voor het eerst op voorsprong te komen, 9-8. Het slotakkoord in de eerste helft was voor TOP door de stand weer gelijk te trekken en zo gingen beide ploegen rustten met een stand van 9-9.

De tweede helft was een helft waarin de rollen werden omgedraaid. DTG wist snel het voortouw te nemen en nu moest TOP meerdere malen achterstanden goed maken. Door meer energie te steken in het oordelen van de scheidsrechter en niet in henzelf, haalde TOP zichzelf uit de wedstrijd. Tot 14-14 kon TOP nog bijblijven, maar daarna wist DTG een gat van vier doelpunten te slaan en de wedstrijd te beslissen. In de eindfase kon TOP geen potten meer breken en kon niet meer doen dan het verschil naar drie brengen. Eindstand 19-16.

Aankomend weekend speelt TOP wederom een uitwedstrijd. Ditmaal is de rode lantaarndrager Elburg de tegenstander. Een wedstrijd waar winst noodzakelijk is, om niet verder in de problemen te komen. Aanvang 15:30.