De Zweef wint van Heino

Opnieuw drie punten voor De Zweef. Deze keer werd Heino aan de zegekar gebonden. Niet gestolen, maar meer dan verdiend. Een hele vroege voorspong (5e minuut) loopt vaak slecht af, maar vandaag niet. De Zweef was bijna de hele wedstrijd de betere ploeg en toen Heino aanzette om aansluiting te vinden, stond de verdediging als een blok. De onmacht om het net te vinden vertaalde zich bij Heino tot een rode kaart, terwijl te veel spelers van De Zweef tegen volkomen onnodige gele kaarten aanliepen. Een minpuntje.

Na vijf minuten spelen kreeg De Zweef een corner die door Ruben Hendriks hoog voor het doel werd geschoten. Daar ging alle aandacht uit naar Sven Dikkers met als gevolg dat de achter hem staande Tom Heuver ruimte kreeg en fraai kon inkoppen: 1-0. De blauwwitten bleven komen met een paar mooie kansen als gevolg; onder meer voor Nick Snellink, die rakelings naast schoot.

In het verloop van de wedstrijd volgde meer kansen, waarbij gesteld moet worden dat de keeper van Heino heel wat knappe reddingen verrichtte en zo zijn ploeg lang in de race hield. De eerste helft eindigde tumultueus. Oorzaak was een forse sliding van Ruben Hendriks, waarbij Heino massaal schreeuwde om rood, maar de scheids geen kaart trok. De eerste de beste keer dat Ruben de bal had, werd hij bewust onderuit gehaald. Toen was er terecht wel geel.

Na rust stond Dennis van der Lely op de plaats van Ruben Hendriks. Dat gaf nog meer druk naar voren. Er kamen dus opnieuw kansen voor een verdere voorspong. Jacco ten Hove had een dot van een kans, maar wachtte te lang met schieten. Een prachtige vrije trap van Jesper Krukkert belandde bij de tweede paal op het hoofd van Nick Snellink, die net de kracht miste te scoren.

In de 66e minuut gaf Jesper Krukkert gas vanaf de middellijn. Trok twee man naar zich toe, speelde op het juiste moment af op Dennis van der Lely. Diens knal werd knap gestopt, maar niet gepakt. De bal kwam terug bij Dennis die deze leep over de verdediging lepelde waarachter Jacco ten Hove klaar stond en simpel binnen tikte: 2-0. Pijnpunt was dat Jacco verkeerd terecht kwam en een flinke sleutelbeenblessure opliep. Hij werd vervangen door Sharma Ekuchu.

Het laatste kwartier en de blessuretijd leverde weinig fraai voetbal meer op. Heino had nog een kans toen een van richting veranderde bal bijna in het doel verdween. Verder was er alleen maar frustratie van Heino-kant. Volkomen onnodig, want de voorspong was verdiend. Die frustratie leidde tot rood, toen Jesper Krukkert ter hoogte van de middellijn onderuit werd gehaald. Verder geel voor een aantal Heinospelers en voor Jesper Krukkert, Roy ten Dam en Dennis van der Lely. Jammere en onnodige kaarten die de ploeg later misschien zullen gaan opbreken.