Amicitia neemt twee belangrijke punten mee uit Zoetermeer

Na de winst van vorige week, stond zaterdag de wedstrijd tegen de Meervogels uit Zoetermeer op het programma. De opdracht was duidelijk, om van de 7de plek af te komen moest deze pot gewonnen worden. Na een niet al te scherp begin van de thuisploeg stond er na 7 minuten een 1-3 voorsprong voor Amicitia op het scorebord. De Meervogels wist zichzelf snel te herpakken en de score weer gelijk te trekken, 5-5. In een fase waarin de ploeg uit Zoetermeer de korf niet kon vinden wist Amicitia de stand om te buigen naar een 5-8 voorsprong.

De Vriezenveense formatie liet zien dat ze de punten hard nodig had en sloeg een gat van vier doelpunten, 6-10. Voor rust lukte het de thuisploeg om iets dichterbij te komen, dit resulteerde in een ruststand van 11-13. In de rust was de boodschap van trainer/coach Ruben Burchartz duidelijk. Het tempo moest omhoog, de kansen moesten beter afgerond worden en de twee punten moesten mee naar Vriezenveen.

Na rust viel echter het eerste doelpunt aan de kant van de thuisploeg, 12-13. Daarna lukte het de ploeg uit Vriezenveen om de voorsprong weer verder uit te breiden naar 12-15. Er brak een periode aan waarin beide ploegen om en om scoorden. De Meervogels wist nog terug te komen naar een verschil van twee doelpunten, 15-17. Amicitia liet niet toe dat de thuisploeg nog dichterbij kwam en zette nog één keer gezamenlijk de schouders eronder, waardoor er na 70 minuten een mooie eindstand van 18-22op het scorebord stond. Deze belangrijke twee punten konden mee naar Vriezenveen.