DETO opnieuw sterkste in Vriezenveense derby

Na de eerste Vriezenveense derby al met 6-1 te hebben gewonnen, was ook dit keer DETO de sterkste in de Vriezenveense derby tegen DOS’37. Na een 1-1 stand bij rust wed het dit keer nipt 1-2. DOS was de eerste die scoorde. Uit een vrije schop van Nick Wennink tikte Jochem Oude Booyink de 1-0 binnen. Binnen twintig minuten was het alweer gelijk door Frank Smit. Kort daarna moest doelman Kevin Aman het veld geblesseerd verlaten.

Drie minuten na de hervatting kwam DETO op 1-2. Koen Fleer was de doelpuntenmaker, ondanks protesten van DOS’37 omdat er een overtreding aan vooraf zou zijn gegaan. Ondanks verlies blijft DOS’37 ook volgend jaar in de eerse klasse spelen en heeft DETO nog kans op promotie. Het heeft namelijk een periodetitel binnen.