Jolly Jumpers wint eerste final four wedstrijd in Katwijk

Afgelopen zaterdag stond de eerste final four wedstrijd op het programma voor de Jumpers. Om 16.45 uur begon de wedstrijd tegen Grasshoppers 2 in Katwijk. Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat het een fysieke wedstrijd zou worden. Jolly Jumpers had een moeite om op gang te komen. De dames uit Tubbergen kregen de kansen wel, maar de ballen vielen nog niet. Er werd snel gespeeld, soms te snel, waardoor er onnodig balverlies was.
Op de helft van het eerste kwart hadden de Jumpers meer rust, hierdoor werd de aanval goed doorgespeeld en wisten de roodhemden het netje te vinden. Kwartstand: 10-11. In het tweede kwart opende de roodhemden met een driepunter! De dames uit Tubbergen speelden de aanvallen goed door, waardoor de open man werd gevonden. In de defence werd er goed gecommuniceerd, waardoor Grasshoppers weinig kansen kreeg. De Jumpers gingen de kleedkamer in met een ruststand van 20-26
In de kleedkamer werd duidelijk dat Jolly Jumpers hard moesten werken in de defence, maar vanaf nu ook slim moesten gaan spelen. Dit werd door de Tubbergse dames goed opgepakt. Na rust werd er weer geopend met een driepunter, dit gaf de meiden een extra boost. De Jumpers speelden met veel tempo waardoor er mooie fastbreaks werden gelopen. Kwartstand: 39-46. Grasshoppers ging in het laatste kwart meer druk geven, maar de Jumpers raakten hierdoor niet in paniek en bleven rustig. Het team stond als een blok, er werd als een echt team gespeeld en de bank hielp hier goed aan mee.
Hierdoor werd de wedstrijd afgesloten met een winst voor Jolly Jumpers, eindstand 51-61. Dit geeft de roodhemden een goed gevoel voor de volgende thuiswedstrijd. Er wordt dan weer gespeeld tegen Grasshoppers 2. Komende zaterdag 5 mei om 19.30 uur is de return tegen Grasshoppers 2.