Amicitia wint eerste thuiswedstrijd op het veld overtuigend

In de eerste wedstrijd van de tweede helft van de veldcompetitie in de overgangsklasse stond voor Amicitia ASVD uit Dronten op het programma. In de eerste wedstrijd werd van deze ploeg verloren, dus er was nog wat recht te zetten door Amicitia. Lekker weer en veel toeschouwers zorgden voor een prettige sfeer op Sportpark het Midden in Vriezenveen.

In de beginfase speelde Amicitia sterk en kwam het in de eerste fase van de wedstrijd op een 5-1 voorsprong. Hierna lieten ze de teugels wat vieren, en wist ASVD terug te komen tot 7-7. Echter bleef de ploeg uit Vriezenveen aan de goede kant van de score en werd er met een stand van 11-9 thee gedronken in de rust.

Na de rust zette de Vriezenveense formatie aan, waardoor er een verschil van 5 doelpunten ontstond: 15-10 tussenstand. ASVD probeerde met een aantal wissels nog wat te forceren, maar kon niet aanhaken. Amicitia had het betere van het spel, meer rebounds en was schotvaardiger. Met een aantal mooie goals en goed verzorgde aanvallen werd de score uitgebreid tot een 23-15 eindstand.

Een overtuigende overwinning en 2 belangrijke punten in de strijd om van de voorlaatste plaats in de ranglijst af te komen. Het 2e team van de selectie verloor helaas haar wedstrijd van ASVD. Op 14 april wordt de competitie vervolg met een uitwedstrijd tegen Vriendenschaar uit Hardinxveld-Giessendam.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer