Amicitia wint met 25-9 van KVZ

Vorige week liet Amicitia een heel duur punt liggen in de uitwedstrijd tegen Vriendenschaar. Daarom was het van groot belang om deze week de punten te pakken tegen KVZ uit Zutphen, en dat deed Amicitia. Zij wist KVZ dik te verslaan met 25-9.

Net zoals vorige week schoot de ploeg van Ruben Burchartz uit de startblokken. In de beginfase had KVZ helemaal niks te vertellen en pas na tien treffers van Amicitia wist de ploeg uit Zutphen eindelijk een keer de korf te vinden. Om dezelfde fout als vorige week te voorkomen moest er met scherpte gespeeld worden. KVZ wist een paar keer te scoren, maar ook de thuisploeg bleef de kansen netjes afronden. Bij rust stond er een comfortabele stand op het scorebord van 14-5.

Na rust ging de score even om en om. Amicitia liet KVZ niet dichterbij komen en na een tien minuten spelen stond de stand op 17-8. Dan zette de thuisploeg nog even flink aan. Met 6 zuivere scores op rij wist de Vriezenveense formatie de voorsprong nog goed uit te breiden (22-8). KVZ mocht vervolgens nog een doelpuntje maken, maar het slot was wederom voor de thuisploeg. Amicitia kon de wedstrijd lekker uitspelen en zette een 25-9 eindstand op het scorebord.

De broodnodige twee punten waren binnen, waardoor Amicitia nu van de een na laatste plek af is.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer