AZ overklast Heracles Almelo

AZ uit Alkmaar heeft in Almelo een duidelijke en verdiende 0-3 overwinning behaald op Heracles Almelo. De thuisclub begon overigens goed aan de wedstrijd en kreeg na tien minuten een unieke kans om op 1-0 te komen. Arbiter Kamphuis bestrafte een overtreding van Guus Til op Kristoffer Peterson, Peterson werd onderuit getrokken, maar Brandley Kuwas (foto) faalde vanaf de elfmeter stip.

Daarna was het AZ dat de dienst uitmaakte. Een kwartier na de gemiste strafschop kwamen de bezoekers verdiend op 0-1 door een doelpunt van Til die een mooie actie van Jonas Svensson uitstekend afrondde. Een kwartier voor rust werd de stand verdubbeld toen Wout Weghorst Dries Wuytens de bal ontfutselde en de bal breed legde op Oussama Idrissi die via de vuisten van Bram Castro de ruststand op 0-2 bepaalde.

De tweede helft was nog geen kwartier oud toen Alireza Jahanbakhsh met een enorme pegel de wedstrijd definitief op slot schoot. John Stegenman probeerde met verschillende wissels nog wel verandering in de stand aan te brengen, maar de beste kansen bleven voor de gasten en de thuisclub mocht dan ook blij zijn dat het bij 0-3 bleef.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer