Benauwde overwinning FC Twente Vrouwen op Heerenveen

FC Twente Vrouwen heeft dinsdagavond een benauwde overwinning behaald op Heerenveen. Na de nederlaag van afgelopen vrijdag in Amsterdam tegen Ajax won de ploeg van Tommy Stroot na een 0-0 ruststand met 2-1 van de ploeg uit Friesland. De thuisclub was in Hengelo in het eerste deel van de eerste helft wel de betere ploeg, kreeg ook wel enkele kansen maar de goed keepende Venema hield haar doel schoon. Daarna kregen ook de gasten wel enkele mogelijkheden, mar na vijf en veertig minuten was het nog altijd 0-0.

Na bijna een uur spelen was het wel raak voor de thuisclub. Cheyenne van den Goorbergh (op foto r.) zette haar ploeg op een verdiende 1-0 voorsprong. Twintig minuten later werd het toch nog spannend toen Heerenveen op gelijke hoogte kwam door Fenna Kalma (foto onder). FC Twente probeerde de 2-1 te forceren, maar het duurde tot de voorlaatste minuut alvorens er gejuicht kon worden. Invalster Joëlle Smit bracht haar team in veilige haven. Het verschil met Ajax blijft echter twee punten. De koploper won in Eindhoven met 2-6 van PSV.

Foto’s: sportfoto-oost