Blauw Zwart krijgt eindelijk loon naar werken

Korfbalvereniging Blauw Zwart boekte afgelopen zaterdag de eerste overwinning op het veld. Tegen ’t Overschotje uit Lochem werd het 16-15. Daarmee behaalde Blauw Zwart dan eindelijk een zichtbaar resultaat, want in het najaar kwam men telkens net iets te kort om van hun concurrenten te winnen. De groei van het team werd tot nog toe, ondanks dat ze vaker tegen een veldoverwinning aan hikte, niet beloond, maar nu had men geruime tijd de overhand en kon zelfs een gat van vijf punten slaan.

De allereerste aanval werd helaas niet met een doelpunt bekroond, maar het tekende wel de verbetering van het team. Waar het tot voor kort niet altijd lukte om lange ‘meer-schots-aanvallen’ te draaien, nam Blauw Zwart nu wel rust op de juiste momenten en speelde het zichzelf niet voorbij. ’t Overschotje verdedigde op overdreven wijze de zone rondom de paal en hoopte dus snel de bal af te kunnen vangen, maar gelukkig konden de Wierdenaren hier een antwoord op vinden.

Desondanks hadden ze wel meer kansen nodig om tot scoren te komen. Vandaar was er een 2-4-achterstand ontstaan. Daarop volgde vier keer een treffer van blauw zwarte zijde. ’t Overschotje werd min of meer met haar eigen tactiek bestreden: zij waren na een keer schieten de bal alweer kwijt. Bij rust was het 6-4.

Daarna breidde Blauw Zwart verder uit. Tot aan 12-11 is het verschil altijd twee doelpunten geweest, met uitschieters van vier en vijf. ’t Overschotje leek op de juiste momenten terug te kunnen komen in de wedstrijd, maar telkens als de beleving weer toenam, werd het verschil groter gemaakt door Blauw Zwart. Ook bij hen was de beleving niet de hele wedstrijd in optima forma. Toch voerden zij de boventoon in het creëren van kansen en het herhalen van aanvallen.

Op het laatst werd het nog spannend. Blauw Zwart stond er twee voor en kon vrij ademen, maar zag er alsnog een schot in vliegen. Onwetend hoeveel tijd er precies op de klok stond, maakte Silke Breukelman een belangrijke doorloopbal, waardoor de gehele buit uiteindelijk in Wierden bleef. ’t Overschotje raakte namelijk de laatste en kwam terugkijkend op de wedstrijd gevaarlijk dichtbij. Scheidsrechter Flinkert floot bij een 16-15 stand af en dat betekende de eerste veldpunten voor Blauw Zwart.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer