Blauw Zwart verliest in Arnhem van EKCA

Blauw Zwart speelde voor 2 weken terug de uitwedstrijd tegen HKC in Hengelo, deze werd verloren met ruime cijfers. Het was echter wel duidelijk dat het team van Marco Groothuis gegroeid was, in vergelijking met het begin van het veldseizoen vorig jaar. Voor deze wedstrijd stond een reisje langs de Rijn op het programma. ECKA staat op een keurige 3e plaats in de poule, terwijl Blauw Zwart onderaan punten probeert te verzamelen om degradatie te voorkomen.

De ploeg uit Wierden kwam goed uit de startblokken, en stond met een 0-2 voorsprong in het zonnetje van Arnhem. Vervolgens wist ECKA het verschil weer tot 0 doelpunten te brengen door 2x achter elkaar te scoren. Blauw Zwart speelde in de begin fase verzorgende aanvallen, en wist het verdedigend dicht te houden. Wat resulteerde in een 2-4 voorsprong. ECKA moest volop aan de bak om deze wedstrijd van een getergd Blauw Zwart te winnen. Bij rust stond het dan ook 9-7 in het voordeel van de thuisploeg.

De tweede helft stond haaks op de 1e helft van beide ploegen. ECKA kreeg volledige grip op de wedstrijd en bouwde de voorsprong uit tot een score van 15-9. De ploeg uit Wierden bleef, ondanks de achterstand, strijden voor de doelpunten. Met een eindstand van 21-13 zochten beide teams de kleedkamers op.

Zaterdag 21 april speelt Blauw Zwart een belangrijke wedstrijd in strijd om degradatie. Rivalen uit Doesburg komen dan op bezoek. Alleen winst is genoeg om aansluiting te vinden met de middenmoot. De wedstrijd begint om 15:30 op Sportpark ‘t Lageveld

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer