Blessureleed breekt Sportlust in slotfase op bij RSC Rossum

Sportlust Vroomshoop moest afgelopen zondag op bezoek in Rossum voor een belangrijke wedstrijd tegen RSC. Het belang zat er vooral in dat beide ploegen 17 punten hebben en dus de punten hard nodig hebben om zich veilig te spelen. De Vroomshopers speelden de laatste weken prima voetbal, maar lieten telkens in de slotfase de zege glippen. De afgelopen week was daar goed op getraind, dus het vertrouwen in een goede afloop was er. Toch was het RSC dat het eerste doelpunt maakte, precies op de manier waarop Sportlust het niet wilde. Achter de verdediging werd de ruimte gezocht en benut door Kas van Benthem na vijf minuten. Hij dook vrij op voor de goal en schoot de 1-0 binnen.

Daarna was het echter Sportlust dat de klok sloeg. Door een kleine omzetting op het middenveld werd de angel van RSC eruit gehaald en konden de bezoekers vanuit een gesloten defensie de aanval zoeken. Ook werden momenten gekozen om flink druk te zetten en dat leverde al snel de gelijkmaker op. Sportlust nam over toen RSC de bal achterin rond speelde en Simon Spoor rondde keurig af: 1-1. Een paar minuten later was de wedstrijd helemaal omgedraaid. Na een mooie aanval kreeg Simon Spoor de bal in het strafschopgebied. Hij draaide knap weg bij zijn tegenstander en legde de bal perfect bij de tweede paal, waar Matthew Schuurs zijn eerste competitietreffer voor Sportlust binnen schoof. Met die 1-2 stand moest RSC weer op jacht naar een treffer. Gevaarlijk werd de thuisploeg echter niet, tot de allerlaatste minuut voor rust. De rechtsbuiten was al veelvuldig gezocht en brak gevaarlijk door het strafschopgebied in. De bal werd teruggelegd op een meegelopen middenvelder, die binnen kon schuiven, maar Tom Uitzetter wist op de doellijn knap redding te brengen.

 

Na rust wist de thuisploeg geen vuist te maken. Sportlust stond goed en kon zelfs zorgvuldig op zoek naar de 1-3. Ondanks enkele kleine kansjes viel die ook niet voor de Vroomshopers. Het venijn zat echter in de staart. Bij een corner werkte doelman Tom Uitzetter de bal weg, maar kwam er een speler onder hem, waardoor hij helemaal verkeerd landde. Na een lange blessurebehandeling probeerde hij het nog even, maar uiteindelijk moest hij toch vervangen worden. Sportlust stond echter goed te verdedigen en gaf ook daarna weinig weg aan de thuisploeg. Verdediger Allard Hankamp was gaan keepen en had zelfs nog een mooie redding.

Zouden de Vroomshopers dan eindelijk de voorsprong over de streep trekken? Nee. Want kort voor het einde van de officiële speeltijd kopte RSC toch van dichtbij de 2-2 binnen. In blessuretijd stond de Vroomshoopse defensie niet goed meer. Uit nota bene een verre ingooi kon de linksbuiten richting het doel van Sportlust waar RSC de volle buit pakte: 3-2. Sportlust gooide daarna alles op alles om de gelijkmaker te forceren en kreeg in de laatste seconden uit een counter de 4-2 nog tegen. Dat doelpunt was slechts voor de statistieken, maar de Vroomshopers gaven wel voor de vijfde keer op een voorsprong in het laatste deel van de wedstrijd weg en staat nu voor de derde wedstrijd op rij met lege handen. Dat moet volgende week omgedraaid worden, als sv De Lutte op bezoek komt in Vroomshoop.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer