BMX-ers FCV het Twentse Ros pakken podiumplaatsen in binnen- en buitenland

Voor de KNWU staan 3 internationale BMX wedstrijden achter elkaar op de agenda. Vorig weekend zijn er 2 rondes gereden van de UEC BMX European Cup in Zolder (België), dit weekend de eerste 3 Nations wedstrijd in Ahnatal (Duitsland) en aankomend weekend weer een UEC BMX European Cup (Rondes 5 en 6) in Kampen. Zaterdag werd er voor de andere bond NFF een landelijk wedstrijd gereden in Geldermalsen waar gestreden werd om het Gelders Kampioenschap.

Afgelopen weekend was er de 3 Nations wedstrijd. Zaterdag was de wedstrijd alleen voor rijders tot en met 16 jaar afkomstig uit Duitsland, België en Nederland. Zondag ween internationale wedstrijddag voor alle leeftijdsklassen en nationaliteiten. Zo was er bij de elite men een afvaardiging uit Rusland en Canada.

Voor Twentse Ros reden zaterdag 7 en zondag 8 rijders mee. Beide dagen mochten Brian Vloon, Jesper Grob, Robin v/d Valk en Ronan Maring de 1/8 finale rijden bij jongens 15-16 jaar. Ook Damian Kappert heeft 1/8ste finale gereden. Na een mooie 1/8 ste finale op zaterdag mocht Travis Jansen nog de 1/4 rijden. Yoeri Tilanus heeft alleen zondagmiddag rijden en behaalde een mooie 5de plek in halve finale.

Maura Jansen (foto boven) behaalde de finales. Op zaterdag een 5de plek en op zondag een 4de plek net naast het podium. Monique v/d Valk rijdend voor Josh BMX team behaalde beide dagen het podium, zaterdag 3e en zondag stond ze op hoogste podium nadat ze in finale als eerste over de streep kwam!

Volgend weekend staan ronde 5 en 6 van UEC BMX European Cup in Kampen op de agenda. Met ongeveer 1000 rijders per dag worden het 2 lange wedstrijd dagen. Diverse rijders van FCV het Twentse Ros nemen deel aan de wedstrijd waarbij punten te verdienen zijn voor de ranking van de rijder.

Maar ook in Nederland waren er Twentse Rossers op reis, namelijk voor een Nationale wedstrijd in Geldermalsen. Hier behaalde Sem Bosman de 3de plek bij de jongens 10 jaar in de finale. Ook zijn broer Twan stond in dezelfde finale en behaalde een 6de plek. Een 6de plek was er ook voor Anne Tuchter en Jesper Nijhuis. Damian Raghbourn behaalde een nette 5e plek en Kjeld Grob een 7de plek.

Ook Anne Tuchter en Jesper Nijhuis behaalden een 6de plek. Damian Ragbourn behaalde een nette 5e plek en Kjeld Grob een 7de plek. Ook Anne Tuchter en Jesper Nijhuis behaalden een 6de plek. Damian Ragbourn behaalde een nette 5e plek en Kjeld Grob een 7de plek.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer