Bon Boys maakt het zichzelf moeilijk, maar wint wel van Vogido

Vooraf was het scenario duidelijk: als Bon Boys dit seizoen nog wat wil in de strijd om een periode, dan moest het zondag winnen van de ploeg in vorm, Vogido. Na één punt uit twee duels, en een lading aan complimenten, werd er nu maar een ding gevraagd: een driepunter. Die kwam er uiteindelijk ook, waardoor de ploeg van Berthil ter Avest Achilles’12 achterhaalde en de strijd om de derde plaats in alle hevigheid is ontbrand.

Wie na een uur spelen had gezegd dat Bon Boys het zondag nog akelig lastig zou krijgen tegen Vogido, was voor gek verklaard. De thuisploeg leidde comfortabel met 3-0, was heer en meester in die fase, het zonnetje scheen en het wachten was op meer. Van 3-0 werd het zomaar vanuit het niets 3-1, en vanaf dat moment kantelde de wedstrijd. ,,Na de 3-0 verdween de scherpte en de felheid. We dekten niet meer door, waardoor we het ons zelf moeilijk maken en kansen en goals weggeven”, aldus Berthil ter Avest. Met een uitstekende goal leek de goed spelende Dave Visscher Bon Boys in veilige haven te schieten (4-2), maar tien minuten voor tijd rechtte Vogido opnieuw de rug (4-3). Hoewel de gasten in de slotfase geen echte grote mogelijkheden meer kregen, bleef het tot aan het eindsignaal spannend.

Bij Vogido, dat de laatste drie duels won, noemden ze de nederlaag ‘zuur’. Bij Bon Boys vonden ze de zege uiteindelijk verdiend, omdat die ploeg in de grootste fases van de wedstrijd het betere veldspel had laten zien. Bon Boys begon sterk, kreeg ook de eerste kansen, maar de Enschedeërs lieten zich zeker niet onbetuigd. Ook Vogido dook een paar keer gevaarlijk op voor het doel van Stefan Busschers.

Bon Boys, raakte in de eerste helft opnieuw een speler kwijt. Mick Beusenberg moest na een harde charge op de achterlijn het veld verlaten, waardoor Guus ten ten Vregelaar in het veld kwam. Guus was ook betrokken bij de eerste goal vlak voor rust, al verdiende Martijn Richters misschien wel de meeste credits voor de manier waarop hij zich langs tegenstanders knokte: 1-0. Met een prachtige uithaal bracht diezelfde Tayfun Bon Boys meteen na de pauze op een 2-0 voorsprong en daarmee was de weelde nog niet voorbij, want even later schoot Wessel Witbreuk al even fraai raak: 3-0. Vogido werd overlopen, maar kreeg de zuurstoffles aangereikt door de thuisploeg, die opeens het gaspedaal losliet. Bij 3-2 kregen de gasten nog een dot van een kans, maar Stefan Busschers hield Bon Boys op de been. Het aantrekkelijke duel eindigde in 4-3.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer