Dames OZ&PC opnieuw te sterk voor WZC

Voor de dames van OZ&PC stond dit weekend alweer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Hierin moesten de Oldenzaalse dames het opnemen tegen WZC uit Zoetermeer. De eerdere 2 ontmoetingen met deze ploeg wist OZ&PC redelijk makkelijk te winnen maar vooral de uitwedstrijd was geen goede wedstrijd van OZ&PC. Ook deze wedstrijd werd er gewonnen maar weer was het bij lange na niet het gewenste niveau aan Oldenzaalse kant. Maar goed, de drie punten bleven met een 13-8 overwinning toch vrij overtuigend in Oldenzaal.

Meteen de eerste aanval van de wedstrijd wist OZ&PC de score te openen maar niet veel later wist ook WZC te scoren uit een man meer situatie. Hierna was OZ&PC dat duidelijk de boventoon voerde, vooral uit de contra werd kans na kans verkregen. Maar omdat de afronding veelal te gehaast was bleef het lang 1-1. De eerste periode werd wel met een lichte voorsprong voor OZ&PC beëindigd. Het was 2-1 na 8 minuten spelen maar eigenlijk had OZ&PC in deze periode al een beslissende voorsprong moeten pakken. De tweede periode was meer van hetzelfde OZ&PC was de bovenliggende partij maar maakte het zichzelf onnodig lastig door de kansen niet te verzilveren waardoor WZC toch in het spoor kon blijven. 5-3 halverwege.

In de derde periode ging OZ&PC eigenlijk minder goed spelen. Taken werden minder goed uitgevoerd waardoor het nogal rommelig werd. Maar gek genoeg wist OZ&PC nu wel beter met de kansen om te gaan, OZ&PC liep uit naar 9-4 en later 10-5. Maar omdat het verdedigend niet meer zo goed lag moest OZ&PC deze periode ook 3 tegentreffers incasseren. 10-6 na 24 minuten spelen.

In de laatste periode begon OZ&PC, omdat het de hele wedstrijd al niet lekker liep, zich te irriteren aan allerlei randzaken. Veelal waren de irritaties wel terecht, het waren echter allemaal zaken waar de Oldenzaalse dames geen invloed op hadden en dus verspeelde energie. Het was deze periode dus vooral wachten tot de wedstrijd was afgelopen. OZ&PC scoorde nog wel 3x waar WZC dit 2x deed waardoor de 13-8 eindstand werd bereikt.

Volgende week speelt OZ&PC nog één wedstrijd in en tegen Den Haag en dan zit het seizoen er op. Nog één kans om een goede pot waterpolo neer te leggen.

Periodestanden: 2-1, 3-2, 5-3, 3-2. Doelpunten: Chantal Brouwer 3x, Kari Ankoné 2x, Loes van de Loot 2x, Wendy Bosma, Rianne Cageling, Carien Kienhuis, Jolien van Eerden en Saskia van Benthem allen 1x.

Foto’s archief: Herman Zandhuis

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer