Dames VKC’03 zetten opgaande lijn door en handhaven zich

Vrij spelen, zonder druk dat was de opdracht voor de dames van VKC’03 tegen Swol 1894 want ZPC De Hof had haar wedstrijd verloren en VKC speelt definitief komend seizoen in de eerste klasse. De eerste periode verliep dan ook vrij rustig. Swol nam het initiatief, maar kreeg ook uitsluitingen. VKC wist niet alles zuiver af te ronden. De dames uit Zwolle gingen de tweede periode in met een voorsprong van 1-2. De tweede periode was er 1 waarin veel van de dames werd gevraagd. Snelle aanvallen over en weer, veel zwemmen dus. Aanvallen die ook in doelpunten resulteerden, maar steeds was het Swol die de voorsprong behield 3-4.

Er moest een tandje bij worden geschakeld. Rustiger in de aanvallen en geen paniek. VKC wist de rust wat meer te vinden, en hierdoor de aanval rustiger uit spelen. Met een stand van 5-5 moest de laatste periode de winnaar laten zien. Door sterk samenspel en het geloof dat de laatste wedstrijden gegroeid is binnen het team was het gevoel er dat er punten konden worden gepakt tegen het hoger geklasseerde Swol. Voor het eerst deze wedstrijd was het VKC dat op voorsprong kwam. Alleen Swol had hierop al snel een antwoord en trok de wedstrijd weer gelijk. Het waren de Tubbergse dames die het best met de spanning om wisten te gaan, en met wederom spannende slot seconden was het Vkc dat met 1 doelpunt verschil de wedstrijd wist te winnen 8-7. Na de wedstrijd werd afscheid genomen van een aantal speelsters. Komende week staat de laatste wedstrijd uit in Bemmel op het programma.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer