Dames WVC Volley kampioen en promoveert naar de eerste divisie

De dames van WVC Volley uit Wierden hebben zaterdag in een volgepakte Sporthal door een 3-1 overwinning op het tweede team  van Apollo 8 de titel in de tweede divisie binnen gehaald. In eerste instantie was deze overwinning nog niet genoeg om de champagne te ontkurken, maar toen het bericht uit Eibergen kwam dat Boemerang een 2-0 voorsprong had genomen op naaste concurrent Wevo, kon het feest beginnen.

De eerste twee sets gingen met 25-19 probleemloos naar de thuisclub, maar in de derde set gooide Apollo 8 vooralsnog roet in het kampioenseten door deze set met 20-25 naar zich toe te trekken. Dit was een echte domper op “Super Saturday” in Wierden. In de vierde set begon WVC voortvarend, nam een 19-9 voorsprong, maar toen kwam er toch weer een kink in de kabel. Apollo 8 vocht zich via 19-14 weer terug in de wedstrijd.

De thuisclub hervond zich op tijd en bij de stand 24-21 was de eerste set en matchpoint binnen hand bereik. Het was Eline Vunderink die het beslissende punt tegen de vloer sloeg. Voor de vijfde keer binnen zes jaar werd de kampioensschaal in ontvangst genomen en was promotie naar de eerst de divisie een feit.

Foto: Jan van den Noort

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer