De heren van VKC’03 verliezen beladen wedstrijd

In Tubbergen stond zaterdag voor de heren van VKC een belangrijke wedstrijd op het programma tegen Deltasteur uit Kampen. De bezoekers hadden niets te verliezen maar voor de thuisploeg zijn punten enorm van belang in de strijd om degradatie. Door de heren van VKC werd van te voren ingeschat dat het een lastige wedstrijd zou worden. Fysiek zouden de heren het afleggen tegen Deltasteur en daarom was het plan om te blijven zwemmen. Dit plan wierp vruchten af. Er werd om en om gescoord wat na de 1e periode een 4-4 gelijkspel opleverde.

Een gelijk opgaande stand bleek een belofte voor een mooie wedstrijd. Hier waren ook de Tubbergenaren van overtuigd maar helaas namen de heren uit Kampen het voortouw en scoorden weliswaar 3x achter het elkaar. Een gat leek geslagen en Deltasteur kon achterover leunen, dachten ze. 2 aansluitingstreffers werden gemaakt door de thuisploeg en zo werd de tussenstand 6-7. Door deze acties werd de bezoekende ploeg weer wakker geschud en wisten 2 maal doel te treffen. Tussenstand 6-9.

De derde periode bleek er één van afwachten. Beide partijen wisten weinig kansen te creëren maar het was wederom Kampen dat doel wist te treffen. Tubbergen wist daarna 2x het net te vinden en zo werd het derde kwart met een 8-10 tussenstand afgesloten.

De Tubbergenaren speelden een prima wedstrijd en hadden hoop dat het kwartje nu hun kant op ging vallen. Helaas mocht dit niet zo zijn. De beide scheidsrechters floten een prima wedstrijd totdat zij een dubieuze 5 meter gaven die netjes werd verzilverd door Deltasteur, 8-11. VKC’03 moest nu aansluiten en dat deden ze ook, tenminste, als een loepzuiver doelpunt niet afgekeurd zou worden door diezelfde scheidsrechters. De tegenstander werd balbezit toegewezen en hier werd direct uit gescoord. De stand werd nu 8-12 terwijl een 9-11 op het scorebord had moeten staan. VKC wist vervolgens nog 2x te scoren en zo bleek een eindstand van 10-12 het einde van de wedstrijd.

Doelpunten: Rob Kienhuis 5x, Bram Paus 4x en Tom ter Wee 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer