De Zweef pakt punt tegen Rigtersbleek

De Zweef begon in ieder geval met veel beleving aan de wedstrijd tegen Rigtersbleek, de nummer 4 op de ranglijst in de Eerste Klasse. Dat was de laatste wedstrijden wel anders geweest. Leuk dus voor het publiek dat op Pasen naar Gagelman was gekomen. Dat zag de eerste helft fris en fruitig voetbal, dat zich vooral beperkte tot het gebied tussen de 16 meters. De tweede helft kregen de blauwwitten het moeilijker en na de 0-1 voor Rigtersbleek lag een nieuwe nederlaag in het verschiet. Gelukkig kon de gelijkmaker binnen geschoten worden en werd het 1-1.

In de eerste helft gebeurde er niet veel voor beide doelen. De Zweef kwam iets meer voor de keeper dan de Bleek. Met zelfs een paar echte mogelijkheden. Daar konden de bezoekers niet veel tegenover stellen op de laatste minuut na, toen werd gescoord, maar alle supporters van De Zweef konden opgelucht adem halen toen de scheidsrechter de treffer afkeurde.

Direct na de thee had Jesper Krukkert de 1-0 moeten maken. Hij ging op oorlogspad en kon doorlopen tot de achterlijn, zichzelf lanceren, maar zijn schot ging naast bij de tweede paal. Tien minuten later wisselde Anton Wennemers Ruben Hendriks voor Dennis van der Lely, die direct voor extra druk naar voren kon zorgen.

Dat ging nogal heftig met geel ten gevolge. Maar dat niet alleen. Uit de daarop volgende vrije trap kreeg de verdediging de bal niet goed weg. Er zou hands zijn gemaakt en buitenspel, maar vast staat dat de bal goed voor werd getrokken waarna onhoudbaar voor Dennie Hoogenkamp de 0-1 in het net verdween.

Het zag er somber uit voor De Zweef. Rigtersbleek kreeg steeds meer vat op de wedstrijd en de 2-0 lag eerder voor de hand dan de gelijkmaker. Toch kwam die. Na een prachtkans met dito redding van de keeper haalde Sven Dikkers uit. Hij raakte de bal verkeerd en die kwam in de buurt van de cornervlag bij Jesper Krukkert. Die schoot voor en in de scrimmage voor het doel was het Nick Snellink die uithaalde: 1-1.

Inmiddels had Thomas Vermeulen plaats gemaakt voor Sven Kolman. Na zijn assist kwam Daniel Jannink voor Jesper Krukkert,.In de 93e minuut maakte Dennis van der Lely een onnodige overtreding van achteren op zijn tegenstander. Tweede geel volgde en dus rood.

Hij was overigens niet de enige deze middag met kaarten. “Als met Pasen alles geel is, doe ik ook mee”, zal de scheids hebben gedacht en hij grossierde. Bij De Zweef kregen ook Nick Snellink, Tom Heuver en Thomas Vermeulen geel. Met de kaarten voor Rigtersbleek erbij zal het dozijn net niet zijn volgemaakt.