DOS’37 stunt opnieuw tegen Flevo Boys

DOS’37 heeft zich zelf een goede dienst bewezen door tegen de nog steeds ongeslagen koploper Flevo Boys, net als in de thuiswedstrijd, een puntje af te snoepen. Waar het lange tijd leek dat de Emmeloorders op een 1-0 overwinning af stevenden, gooiden de mannen van DOS’37 in de 88e minuut roet in het eten, door de 1-1 te scoren.

De wedstrijd ontwikkelde zich vanaf het begin zoals je mocht verwachten, Flevo Boys had duidelijk het betere van het spel en was de bovenliggende partij. Het was echter niet zo dat DOS ongevaarlijk was, ook DOS creëerde een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van Flevo Boys.

Flevo Boys beloonde zijn goede spel door in de 21e minuut een vrije trap te benutten, welke werd genomen door specialist Doufikar. Deze bal leek niet onhoudbaar, maar krulde toch binnen langs de stilstaande keeper Bakker. DOS kreeg in de 45e minuut nog een grote kans om op gelijke hoogte te komen, maar de bal van Bove ging via de kruising over.

In de tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft, een aandringend Flevo Boys en een DOS’37 dat loerde op een kansje. Flevo Boys liet diverse kansen onbenut en mede, door bij vlagen fantastisch keeperswerk van Bakker, bleef de stand 1-0. Dan bestaat er een aloude voetbalwet, als je zelf maar steeds niet scoort, dan valt vaak het doelpunt aan de andere kant. Zo gebeurde het ook in deze wedstrijd. Stef van der Velden speelde op een geweldige manier zijn tegenstander uit aan de zijkant van de zestien en kreeg de bal goed voor, waar Nick Wennink de bal bij de eerste paal in kon koppen en daarmee de stand op de uiteindelijke eindstand van 1-1 bepaalde.

Voor DOS’37 een gelijkspel dat voelt als een overwinning. Net als vorige week tegen ASV Dronten werd er door de DOS-spelers gestreden voor elke meter op het veld en werd ook deze week de inzet en strijdlust beloond met een punt.

Volgende week wacht thuis de belangrijke strijd tegen directe concurrent Go Ahead Kampen dat deze week verrassend Deto de tweede nederlaag op rij bezorgde.