DOS’37 verliest met opgeheven hoofd van SVZW

Onder schitterende zomerse omstandigheden stond zaterdag de derby tegen de Zwaluwen op het programma. Het immer fanatieke en verbaal aanwezige DOS-publiek was dan ook in grote getale naar Wierden getogen om hun club te steunen in deze wedstrijd, tegen de huidige koploper. Waar de uiteindelijke 2-0 einduitslag doet vermoeden dat het een “normale” zege was voor de Zwaluwen, lag de waarheid deze middag anders. Na een redelijk gelijk opgaande eerste helft werd SVZW in de tweede helft bij vlagen weggespeeld door DOS en moest het zich beperken tot verdedigen en countervoetbal, iets wat je niet op voorhand verwacht van de koploper.

DOS laat in de eerste helft gelijk zijn intenties zien, waar het in de thuiswedstrijd na een aantal slechte resultaten angstig speelde met 5 man achterop, had trainer Jochem de Weerdt nu gekozen voor een 4-4-2 opstelling. Het eerste grote gevaar in de wedstrijd kwam dan ook van DOS, in een mooie aanval over rechts van een opkomende Smit, die door zijn aanvallend spel Maskoul regelmatig tot verdedigen en overtredingen dwong, werkt Lennard Mulderij de bal net naast. In de rebound van de daarop volgende corner schiet Smit ook net naast de verkeerde kant van de staander.

Ook SVZW krijgt wat kleine kansjes, maar er bestaat een licht overwicht van DOS. In de 24e minuut krijgt de immer zeer gevaarlijke Maskoul de bal en weet in een fraaie aanval Jansen te bereiken die keurig afwerkt en de stand op 1-0 brengt.

DOS laat zich niet uit het veld slaan en blijft druk zetten, in de 29e minuut schiet, de al weken in een uitstekende vorm verkerende van der Velden, na een technisch hoostandje in de zestien, net over. Bij een aanval van SVZW in de 32e minuut brengt doelman Bakker tot tweemaal toe op miraculeuze wijze redding op de doellijn. In de 36e minuut is er wederom een grote kans voor van der Velden, hij speelt zich uitstekend vrij in de zestien, maar zijn schot verdwijnt over de lat.

Na rust gaat DOS verder waar het gebleven was, het zet volop druk en gaat op jacht naar de gelijkmaker. De ploeg van trainer Philip Agteres beperkt zich tot verdedigen en gokt op de counter, volgens de DOS-aanhang laf voetbal, Agteres gaf na de wedstrijd aan dat hij het echter zag als realistisch voetbal, omdat hij vond dat zijn ploeg overlopen werd door DOS.

In de 64e minuut lepelt van der Velden de bal richting doelmond en deze bal eindigt op de lat, Oude Booijink loopt in de 70e minuut tegen een gele kaart op, door eenvoudig als een spreekwoordelijk blok beton in de weg te staan. In de 73e minuut volgt een dubbele wissel aan DOS-zijde: Meier wordt vervangen door Slomp en de wederom prima spelende Olde Olthof voor Kemp. DOS gaat 1 op 1 spelen en speelt volledig op de aanval. In een vlijmscherpe counter weet Maskoul hier in de 76e minuut al bijna van te profiteren, zijn bal eindigt echter op de paal. In de 80e minuut wordt ook de kopsterke Boshoeve nog gebracht voor Kuiper, om als extra stormram voorin te dienen. Het is echter SVZW die uiteindelijk in de 90e minuut nog beloond wordt voor hun catenacciovoetbal en middels een counter van Maskoul de 2-0 binnen schiet.

Daar waar vorige week het dubbeltje de goede kant op rolde voor DOS, was het deze week andersom en bleek DOS deze keer aan het kortste eind te trekken.

Foto’s: Henk Steen

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer