DOS’37 vindt weg omhoog

Afgelopen zaterdag heeft de hoofdmacht van DOS’37 zichzelf een uitstekende dienst bewezen, door de wedstrijd tegen GA Kampen met 2-0 te winnen. Beide teams kampten met personele problemen, het team uit Kampen verkrampte hier echter het meest onder en moest het onderspit delven tegen een furieus startend DOS. Na welgeteld vijf minuten had DOS zich een drietal geweldige kansen gecreëerd, Wennink één op één met doelman Noordman, een pegel van Smit die uiteenspatte op de lat en een open schietkans voor Bove.

De wedstrijd voltrok zich vervolgens in een hoog tempo, ging op en neer en ook GA Kampen liet zich zien voor doelman Bakker. Die redde twee keer uitstekend op inzetten van dichtbij en het wachten was op het eerste doelpunt. Uit een hoekschop, genomen door Wennink, kon de geheel vrijstaande Oude Booyink bij de tweede paal ongehinderd raak koppen. De Kampenaren zetten hierna flink aan, maar kwamen niet tot grote kansen. Ruststand 1-0.

Na de pauze gingen de gasten uit Kampen va-banque spelen en dit zorgde voor veel ruimte op het veld. DOS creëerde een aantal goede kansen, maar gescoord werd er niet. Aan de andere kant was het doelman Bakker die zich tot het uiterste moest inspannen om een mislukte voorzet uit de kruising te tikken en stond Kuiper op de goede plek, toen een inzet van Zandbergen bij de eerste paal binnen leek te vallen.

Zo bleef de wedstrijd spannend, van goed voetbal was steeds minder sprake en het centrale verdedigingsduo van DOS kreeg een stijve nek van het aantal hoge ballen dat GA Kampen in de ‘zestien’ pompte. Alles werd echter keurig verwerkt, met name Olde Olthof speelde een puike pot en liet zien een betrouwbare stand-in te zijn van Boshoeve.

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd was het dan eindelijk raak en ging de wedstrijd in het slot. Het was Wennink die van buiten de ‘zestien’ met rechts een schot loste, hulp kreeg van het harde veld, waardoor de bal net opstuitende voor de doelman en deze gepasseerd werd, 2-0.

De opluchting was groot, de drie belangrijke punten zaten in de tas en er kon gekeken worden naar de overige uitslagen. Deze bleken gunstig te zijn, DOS stijgt naar plek 7, neemt afstand van de gevarenzone en is zelfs in de race voor de derde periodetitel. Volgende week dient er gewonnen te worden in Doetinchem, wil DOS de stijgende lijn een vervolg geven. Het lijkt er op dat het team op het juiste moment zijn vorm heeft gevonden en dit zou tot een mooi slot van de competitie kunnen leiden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer