Eenvoudige en ruime overwinning NKC op Juventa

NKC’51 heeft een onverwacht zeer eenvoudige overwinning geboekt op Juventa. De uitwedstrijd tegen Juventa leverde een moeizame 16-18 overwinning op en NKC’51 was erop gebrand vandaag een overtuigende zege te boeken. De ploeg van Harm Jan Smit liet dit meteen zien, was vanaf de eerste minuut heer en meester en was zowel aanvallend als verdedigend oppermachtig. De Nijverdallers kwamen direct op voorsprong en bouwden deze rustig verder uit. Verdedigend speelde de ploeg de eerste helft uitstekend en aanvallend creëerde de ploeg voldoende kansen maar was de afronding nog niet altijd scherp. Toch kwam NKC’51 op zes doelpunten voorsprong, vlak voor rust kwam Juventa terug tot vier doelpunten en gingen de ploegen rusten met 11-7.

De eerste bal na rust was eigenlijk illustratief voor Juventa vandaag, de bal werd bij het uitnemen direct over de achterlijn gegooid. NKC’51 scoorde daarna meteen de 12-7 en 13-7. Vanaf dat moment was van een wedstrijd geen sprake meer. Pas op 17-7 scoorde Juventa haar eerste doelpunt van de tweede helft. De gasten uit Hardenberg werden in de tweede helft zoek gespeeld en NKC’51 gaf het toegestroomde publiek mooie acties en doelpunten te zien. De thuisploeg bleef doorgaan, was scherper in de afronding en geconcentreerd in de verdediging. Uiteindelijk stokte de teller bij 26-13, een niet eens geflatteerde eindstand. Een lekkere overwinning voor NKC’51 en een enorme domper voor Juventa, dat nog moet strijden tegen degradatie.

NKC’51 heeft nu twee zeer overtuigende overwinning op de beide degradatiekandidaten behaald en kan zich nu gaan mengen in de strijd om de tweede plaats. Hiervoor zal volgende week in Nijkerk tegen Sparta gespeeld worden en NKC’51 heeft na de verloren thuiswedstrijd nog iets goed te maken tegen deze ploeg.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer