EHV heren spelen gelijk bij Studs in Groningen, maar winnen shoot outs

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse twee punten overgehouden aan de uitwedstrijd bij de Groninger Studs. Na de reguliere speeltijd stond er een 2-2 gelijkspel op het scorebord, dankzij twee benutte strafcorners door Tim Horstink, waarvan de laatste vlak voor tijd. De shoot outs die dit seizoen bij wijze van experiment in de eerste klasse worden gehouden om een winnaar aan te wijzen, waren deze keer wel aan de Enschedeërs besteed, na vier redelijk wanhopig mislukte pogingen eerder dit seizoen. Joris Emmen was uiteindelijk degene die de winnende binnen hengelde en daarmee het bonuspunt voor zijn ploeg zeker stelde.

Trainer-coach Gerard Alblas had lovende woorden voor zijn ploeg: ‘Het was weliswaar niet zo goed als vorige week bij Apeldoorn, maar opnieuw een echte teamprestatie. Met dank ook aan Tim Lunter en Martijn Wendrich, die we vandaag nogmaals van het tweede elftal mochten lenen. Het winnen van de shoot outs zie ik als een bevestiging van de laatste weken, waarin we veel energie hebben geleverd om stappen te maken, niet alleen als team, maar ook ieder voor zich. Als iedereen die verantwoordelijk blijft nemen, dan zijn we zondag thuis tegen Ede, de nummer vier, zeker niet kansloos. Uit verloren we maar met 1-0 en hun spel ligt ons wel, dus wie weet wat er allemaal mogelijk is.’

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer