EHV-hockeyheren winnen verrassend ruim bij Apeldoorn (0-4)

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse verrassend ruim gewonnen bij Apeldoorn (0-4). De overwinning was dik verdiend en kwam eigenlijk geen moment in gevaar, al moest EHV-doelman Tom Reurink wel enkele keren in actie komen. Dat deed hij uitstekend en na afloop mocht hij dan ook terechte complimenten ontvangen voor het feit dat hij ‘de nul’ had gehouden. Voor de rest waren de Enschedeërs gedurende vrijwel de gehele wedstrijd superieur en hielden ze de bal soepel combinerend onder controle.

Trainer-coach Gerard Alblas was dan ook zeer te spreken, niet alleen over het resultaat, maar vooral ook over het spel: ‘Dit was eindelijk een wedstrijd waarin alles bijna perfect liep. We hebben geen moment verzaakt en 2 x 35 minuten geleverd. Op de training kun je vaak zien hoe goed we kunnen hockeyen, maar het werd tijd dat het er in een wedstrijd eens echt uit kwam en dat was vandaag zeker het geval. Ik ga geen Man of the Match noemen, want dit was een collectieve teamprestatie waar we samen echt trots op kunnen zijn.’ Door deze overwinning stijgt EHV naar de achtste plaats, met vijf punten voorsprong op de nummer laatst Fletiomare, en bij een goed resultaat aanstaande zondag bij de Groninger Studs komt zelfs het linker rijtje weer voorzichtig om de hoek kijken.

Apeldoorn-EHV: 0-1 Mosman, 0-2 Wendrich, rust 0-3 Wijma en 0-4 Nederhand.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer