Emma Jansen districtskampioen turnen

Zaterdag 21 april gaat weer in de boeken als een succesvolle dag voor de A-Selectie turnen van G.V. Fysion Nijverdal. Maar liefst 6 turnsters van de selectie wisten deze eindfinale te behalen, nog niet eerder was Fysion zo goed vertegenwoordigd op de districtsfinale. Om hier te mogen turnen hebben deze meiden al heel wat turnsters achter zich moeten laten en behoren ze tot de top 30 van Gelderland en Overijssel! De turnsters die vandaag in actie kwamen turnen 5 uur in de week onder de leiding van Manon Snellink, Nienke Ekelenkamp, Elsanne Luijmes en Mirko Heuver.

In Winterswijk mochten de jongste turnsters van de selectie het spits afbijten. In de categorie Instap D1 (8-9 jaar) begonnen Loes Nijendijk, Elise Roelofs en Loïs Knobben. Deze turnsters lieten in de voorrondes al zien dat ze absoluut thuis horen op deze eindfinale doordat ze allen al een keer op het podium hebben gestaan waarbij Loïs zelfs al Overijssels Kampioen werd! De meiden hadden toch wel wat kriebels aan het begin van de wedstrijd maar gingen goed van start op het toestel brug! Ook op de toestellen balk, vloer en sprong turnen de meiden naar kunnen en stabiel. Ze zijn de wedstrijd zonder grote fouten doorgekomen, wat een super prestatie! Loes turnde zichzelf naar een knappe 7e plek. Elise en Loïs zijn respectievelijk 13e en 19e geworden van de 32 instappers D1.

In de ronde die daarop volgde was het de beurt aan Indy Rekers in de categorie Junior divisie 4 (13-15 jaar). Indy haalde met hakken over de sloot deze eindfinale maar wat stond ze weer te stralen vandaag! Alle toestellen gingen super goed met zelfs een 5e score op brug, helaas ging het op het laatste onderdeel balk niet helemaal als gepland. Maar desondanks is Indy keurig 10e geworden van de 32 turnsters!

In de laatste ronde was Fysion te zien in 2 banen. In de ene baan Pupil 2 D1 turnster Esther Versteeg (10-11 jaar) en in de ander baan de oudste turnsters van de selectie: Emma Jansen en Maura Velding in de categorie senior divisie 4. Esther (22e) turnde een goede wedstrijd en liet tijdens deze finale wedstrijd op vloer voor het eerst haar dubbel flick-flack aan de jury zien. Ook haar favoriete onderdeel brug ging erg goed. Maura was in eerste instantie niet door naar deze finale maar mocht toch als reserve meeturnen. Maura (31e) turnde op sprong en brug erg goed waar het op balk en vloer niet helemaal ging zoals gepland. Emma stond in de voorwedstrijden ook al meerdere malen op het podium en turnde vandaag opnieuw weer een stabiele wedstrijd met als resultaat een dik verdiende gouden medaille en de titel districtskampioen senior divisie 4.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer