FC Twente pakt punt bij VVV maar blijft wel hekkensluiter

FC Twente blijft ook na vandaag hekkensluiter in de eredivisie. De ploeg van Marino Pusic (foto) kwam in Venlo bij VVV niet verder dan 0-0. Hij begon wel in een aanvallender opstelling dan de ontslagen Gertjan  Verbeek, 4-3-3, maar dat leverde slechts één kans op toen doelman Unnerstall de bal in de voeten van Fredrik Jensen schoot. De Fin treuzelde echter te lang waardoor deze kans verloten ging. Holla probeerde het daarna van afstand en een goede voorzet van Maher werd door de voorwaartsen gemist. Aan de andere kant moest Drommel (foto onder) handelend optreden bij een vrije trap van Leemans.

Direct na rust was Tighadouini dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot ging via de doelman op de paal. De rebound van Boere belandde in het zijnet. Twintig minuten voor tijd was er opnieuw een kans van Jensen. Unnerstall had echter geen moeite om zijn schot te pareren. Kort voor tijd ging een kopbal van Boere nog over het doel van VVV. FC Twente blijft wel laatste, maar heeft de achterstand op Sparta teruggebracht tot één punt. De ploeg van Advocaat verloor zaterdagavond met 2-0 van PEC in Zwolle.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer