FC Twente Vrouwen verliest van en is koppositie kwijt aan Ajax

FC Twente Vrouwen is vrijdagavond de koppositie kwijtgeraakt aan Ajax. In Amsterdam verloor het op Sportpark De Toekomst in blessure tijd met 3-2. De thuisclub kwam goed uit de startblokken en kwam na 22 minuten spelen op een 1-0 voorsprong door een  doelpunt van Merel van Dongen. Met deze stand werd er door de dames ook gerust.

In de tweede helft tapte FCV Twente uit een ander vaatje en kreeg mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren. Dat lukt pas twintig minuten voor tijd door een doelpunt van ongeveer twintig meter door Bente Jansen (foto r.). Zes minuten later stond Ajax weer op voorsprong. Dit keer was het Hessa Kaagman de doelpunten maakster. Jassina Blom (onder) trok de stand zes minuten voor tijd weer gelijk, maar dit was niet voldoende voor een punt. Met veel geluk scoorde in de extra tijd Desiree van Lunteren de 3-2 na slecht uitverdedigen van Kika van Es.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer