Fleringen boekt teamprestatie en wint met 3-2 op bezoek bij Manderveen

Zaterdag stond voor het eerste elftal van VC Fleringen de uitwedstrijd tegen  VV Manderveen op het programma. De vorige ontmoeting met Manderveen eindigde in een 3-3 gelijkspel. Fleringen wist dus dat het aan de bak moest om een goed resultaat te halen. Bij Fleringen stond Gerald Bernds centraal in de verdediging. Ook de 17-jarige A-junioren Tieme Koopman en Jaron Kuipers startten in het basiselftal. Fleringen begon goed aan de wedstrijd op het slecht bespeelbare veld van Manderveen. Duels werden gewonnen en Fleringen zocht veelvuldig de aanval. Na vijf minuten spelen kwam Fleringen al op een 0-1 voorsprong. Jitse Nijland stuurde met een mooie pass Tieme Koopman de diepte in. De jonge verdediger van Fleringen had een mooie voorzet in huis die door Martijn Poppink knap in de verre hoek geschoten werd.

Fleringen ging op zoek naar meer en probeerde snel een tweede treffer te scoren. Na een kwartier spelen snelde Jitse Nijland langs drie verdedigers en werd kiezelhard gevloerd door de laatste man. De daaropvolgende vrije trap werd jammerlijk over het doel geschoten. Na een half uur spelen werd Dries Koopman na een mooie aanval vrij voor het Manderveense doel gezet. Met links schoot hij de bal centimeters naast de goal.

Hierna was er wederom een kans voor Fleringen toen Tieme Koopman opkwam over de rechterkant en met een mooie pass de rechtervoet van Martijn Poppink vond. Helaas verdween de bal naast het doel. Vlak voor rust was het Manderveen dat de stand gelijk wist te trekken. Een voorzet van Rik Stopel werd door Wout Wesselink achter Maarten Oosterik gekopt. Hierdoor werd er met een 1-1 stand gerust.

De tweede helft kwam Fleringen goed uit de kleedkamer. Het zette Manderveen met de rug tegen de muur en probeerde snel de voorsprong weer te pakken. Toch bleef het oppassen geblazen voor de Manderveense counters. Vooral via de gevaarlijke Joris Wesselink kwam Manderveen er een aantal keer prima uit. Het Fleringse centrale duo Gerald Bernds/Jeffrey Heithuis stond echter als een huis. Fleringen had pech toen Martijn Poppink met een spectaculair schot de bal naast het Manderveense doel zag verdwijnen. Na een uur spelen kwam er dan eindelijk weer de voorsprong voor Fleringen. Met een schitterende vrije trap vond Jaron Kuipers het hoofd van Tieme Koopman, die de bal hard achter Manderveen doelman Bas Aman wist te koppen.

Een aantal minuten later wist Manderveen de stand toch weer gelijk te trekken. Het was Joris Wesselink die de bal achter Maarten Oosterik wist te schieten. Fleringen liet zich niet gek maken en bleef jagen op de 3-2. Jan Mentink en Peter Beukerink kwamen in het veld voor Jitse Nijland en Gijs Koopman. Na tachtig minuten spelen was Steven Schepers met een slimme loopactie de complete Manderveense defensie te snel af. Hij werd gevloerd door doelman Bas Aman maar de scheidsrechter vond het te weinig voor een penalty. Een minuut later schreeuwde Fleringen wederom om een penalty, toen Jaron Kuipers wegdraaide bij zijn tegenstander en binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald werd. Fleringen kreeg echter een vrije trap op de rand van het strafschopgebied.

Vlak voor tijd wist Fleringen dan toch de verdiende 3-2 te maken. Uit een afgeslagen vrije trap schoot de fantastisch spelende Tieme Koopman de bal snoeihard in de verre hoek. De ontlading was groot bij Fleringen en de treffer werd zeer uitbundig gevierd. Fleringen wist in de laatste paar minuten de wedstrijd zakelijk over de streep te trekken en kan hierdoor weer drie punten bijschrijven.

De volgende wedstrijd speelt Fleringen uit bij Phenix. Op 15 april zal er om 14:00 uur afgetrapt worden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer