Fleringen verliest in eigen huis van La Premiere

Zondag stond voor het eerste elftal van VC Fleringen de thuiswedstrijd tegen La Premiere op het programma. Bij Fleringen keerde Tim Stopel terug in de basisopstelling. Ook Robert Beukerink en Jan Mentink startten in de basis. Om 14:00 uur werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Kiremit. De wedstrijd was vanaf het begin gelijkopgaand. La Premiere won echter meer duels waardoor het veel tweede ballen op kon pakken. Het was dan ook La Premiere dat na twintig minuten spelen op voorsprong kwam. Na een fout in de verdediging van Fleringen kon Michel Hessink vrij binnenschieten.

Fleringen kreeg na de openingstreffer een prima kans op de gelijkmaker. Tim Stopel nam een hoge bal aan in het strafschopgebied, maar had te veel tijd nodig om doeltreffend uit te halen. Na een half uur spelen moest Jitse Nijland geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Jaron Kuipers. Niet veel later moest ook Gijs Koopman naar de kant. Routinier Coen Tasche kwam voor hem in het veld. Fleringen probeerde veel druk naar voren te zetten maar verloor te veel duels om echt in de wedstrijd te komen. Fleringen had pech toen een mooie vrije trap van Martijn Poppink rakelings langs de goal scheerde. Vlak voor rust vond de scheidsrechter dat doelman Maarten Oosterik de bal meer dan zes seconden in zijn handen hield. La Premiere kreeg een indirecte vrije trap in het strafschopgebied. Dit buitenkansje werd door Anthony van Duiven afgerond. Ruststand: 0-2.

De tweede helft begon Fleringen goed. Al snel wist Tim Stopel met links knap de gelijkmaker te scoren. Hierna moest La Premiere met tien man verder toen Dries Koopman van achteren snoeihard werd getorpedeerd. Fleringen ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg hier vlak na de rode kaart een prima kans toe. Dries Koopman speelde zichzelf in het strafschopgebied knap vrij en schoot ongelukkig tegen een speler van La Premiere. Het zat Fleringen niet mee, want vlak daarna werd een kanonskogel van Robert Beukerink door doelman Mario Schoutese uit de bovenhoek getikt.

Na zeventig minuten spelen speelde Jaron Kuipers zichzelf vrij aan de linkerkant van het veld. Zijn voorzet werd door een verdediger van La Premiere met de arm weggewerkt. De scheidsrechter weigerde echter om een penalty te geven. Vlak daarna had Fleringen wederom een penalty moeten hebben toen een knappe volley van Jeffrey Heithuis uit het doel werd gebokst door een speler van La Premiere. Waar Fleringen niet wist te scoren deed La Premiere dit aan de andere kant wel. Carlos Sanchez Torres wist een simpel gegeven vrije trap knap raak te schieten. Hiermee was de wedstrijd gespeeld.

Komende donderdag speelt Fleringen uit tegen FC ‘T Centrum. Er wordt om 19:00 uur afgetrapt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer