Forse 5-2 nederlaag voor STEVO tegen RKZVC

STEVO staat voor even weer met beide benen op de grond. Tegen titelkandidaat RKZVC werd een forse 5-2 nederlaag geleden, die vooral in de laatste 20 minuten tot stand kwam. De stand was in de 70 minuut namelijk nog maar 2-1 in het voordeel van RKZVC. Het leek er na de aansluitingstreffer van Ingmar Reinerink ook heel even op dat er misschien nog wel meer in het vat zat voor de ploeg van trainer Geert Veldhuis. RKZVC liet het niet zover komen en schakelde gauw een tandje bij. In de laatste 10 minuten werd STEVO bij vlagen compleet zoek gespeeld, omdat bij sommigen achterin de pijp helemaal leeg was. De thuisploeg had er toen ook zomaar twee meer kunnen inschieten. Geen schande om van deze ploeg te verliezen, die voetballend de meerdere was van STEVO.

In de eerste helft leek het er trouwens helemaal niet op dat de uitslag zo hoog zou gaan uitvallen. STEVO bood goed verzet en kwam regelmatig voor de goal van RKZVC. De ploeg uit Zieuwent probeerde vooral het tempo hoog te houden, maar dat kon STEVO niet echt verontrusten. Het was jammer dat STEVO met een eigen goal RKZVC in het zadel hielp. Roy Kreuwel kon de bal niet wegstompen bij een corner en deze viel zomaar op het hoofd van Ingmar Reinerink. Het leer viel in de verre hoek van het eigen doel.

Hoewel STEVO zich door de tegenslag niet uit het veld liet slaan en goed verzet bleef bieden was het ijs voor RKZVC duidelijk gebroken. De individuele klasse van RKZVC was vervolgens de inleiding tot de 2-0. Roy Damhuis werd uitgekapt en met een verwoestende uithaal schoot Sjors Stokhorst, schuin voor het STEVO doel, de thuisploeg naar 2-0, tevens de ruststand.

Na de thee kwam STEVO in de beginfase slecht uit de startblokken waarvan RKZVC niet echt profiteerde. Bewonderenswaardig was hoe de ploeg van Geert Veldhuis geleidelijk aan de draad weer oppakte en RKZVC goed partij bood. Helemaal verrassend was het ook niet dat de aansluitingstreffer viel. Invaller Silas Prijs ging goed door op rechts en op de achterlijn legde hij de bal panklaar op het hoofd van Ingmar Reinerink bij de tweede paal. RKZVC leek even van slag en bij STEVO gloorde er hoop. Het antwoord van RKZVC volgde echter snel. Sjors Stokhorst was opnieuw succesvol en vergrootte de voorsprong weer naar twee goals.

Het was de genadeklap voor STEVO. Op rechts werd Marijn Hoek vervolgens tot figurant gedegradeerd en liet zijn tegenstander volledig lopen en RKZVC kwam op een comfortabele 4-1. Stan Nijhuis deed daarna nog wel van zich spreken bij STEVO. Hij stond koud in het veld en jaagde bal vanaf 25 meter in het dak van het doel van RKZVC. Een wereldgoal en misschien wel de mooiste in dit seizoen bij STEVO. RKZVC was er niet van onder de indruk en Joey Belterman van de thuisploeg deed al snel weer wat terug. De 5-2 op dat moment had nog hoger kunnen uitvallen, maar STEVO bleef gelukkig verder leed bespaard.

Na de lange ongeslagen reeks is de forse nederlaag een tegenvaller voor STEVO, maar daar moet niet te lang bij worden stilgestaan. Volgende week op de Peuverweide, dan moet het weer gebeuren. Tubantia komt naar Geesteren.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer