Gehavend NKC’51 komt tekort tegen Sparta

Zaterdag stond voor de korfballers van NKC’51 het duel om de tweede plek tegen Sparta Nijkerk op het programma. De afgelopen weken was bij NKC’51 de keuze gemaakt om er alles aan te doen om het tweede te handhaven en er werd door dit team ook een belangrijk punt gepakt tegen Sparta 2. Hierdoor maakten Daphne Calkhoven en Frank Bokdam hun debuut in de basis van NKC’51 1. De Nijverdallers hadden in de eerste helft moeite om elkaar te vinden in de gewijzigde opstelling en daarbij was de afronding ondermaats. Het gevolg was dat Sparta in de eerste helft uitliep naar een ruime voorsprong. Door een wisseling in de vakken ging het aanvallend in beide vakken iets beter lopen. De rust werd bereikt bij een 14-8 ruststand.

In de tweede helft kam NKC’51, met name door de sterk spelende Amy Ellenbroek en Remy Essers, goed terug. Beide spelers scoorden erg makkelijk en bij 21-19 was de ploeg van Harm Jan Smit volledig terug in de wedstrijd. Helaas werd de aansluitingstreffer niet gemaakt en toen Sparta daarna tweemaal scoorde was de wedstrijd gespeeld. In de laatste minuten liep Sparta uit naar een 27-21 eindstand en boekte zo een verdiende overwinning. Sparta staat hierdoor vast op de tweede plaats.

NKC’51 heeft nog drie wedstrijden voor de boeg en gaat hierin proberen nog zoveel mogelijk punten te halen. Deze wedstrijd ging helaas verloren maar de strijdlust was zeker aanwezig en gezien de omstandigheden speelde de ploeg tot 21-19 een goede wedstrijd. Op 12 mei gaat de competitie voor NKC’51 verder met een thuiswedstrijd tegen Nova.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer