Goud voor Fysion in de regiofinale

Afgelopen zaterdag streden de beste turnsters uit de 6e divisie in hun finalewedstrijd in Nieuwleusen. G.V. Fysion Nijverdal was ook aanwezig op deze wedstrijd met maar liefst 14 turnsters. Tijdens de wedstrijd hebben de turnsters van de C-selectie veel mooie oefeningen laten zien. Hier en daar ging ook wel iets wat minder, maar dat hoort nu eenmaal bij de turnsport.

De eerste ronde werd afgetrapt door Britt ter Avest en Isa Eektimmerman (Pupil 1). Zij turnden een nette wedstrijd, maar hadden een erg sterke concurrentie. Britt eindigde op een mooie 14e plek en Isa behaalde een mooie 18e plek. In de tweede ronde mochten de jeugd 2 turnsters hun wedstrijd tonen. Iris van Urk, Eva Hulsman, Julia Bökkerink, Melissa Kleinjan en Lianne Deijk turnden een mooie wedstrijd. Helaas kwamen er ook een paar vallen bij brug en balk kijken. De turnsters hadden veel tegenstand. Melissa werd 17e, Iris werd 19e, Eva eindigde op de 25e plek, Lianne werd 27e en Julia behaalde een 29e plek.

In de derde ronde waren de Pupillen 2 en de junioren aan de beurt. Op baan 1 mochten de Pupillen 2 hun oefening laten zien. Marit Pultrum en Lot Hunneman turnden een mooie stabiele wedstrijd. De meiden eindigden respectievelijk op de 6e en 30e plek. Desirée Waanders en Marith van der Steege (junioren) turnden op baan 2. Ook voor hen was dit een mooie wedstrijd. De punten lagen allemaal dicht bij elkaar. Marith turnde zich naar de 22e plek. Desirée Waanders maakte deze wedstrijd extra speciaal. Ze draaide een hele goede wedstrijd en mocht de hoogste plek op het podium betreden en het goud mee naar Nijverdal nemen.

In de laatste ronde was het de beurt aan Meike Jellema (jeugd 1) op baan 1 en voor de twee senioren op baan 2. Meike turnde een zeer mooie wedstrijd. Zeer netjes en stabiel met helaas 1 val van de balk behaalde Meike een zeer mooie 6e plek. Chaya Dijkgraaf en Marit Timpers (senior). Marit had helaas twee vallen van balk, maar wist zich toch naar een mooie 13e plek te werken. Chaya had een hele mooie en stabiele wedstrijd. Chaya eindigde op een mooie 4e plek in de wedstrijd.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer