HCR Prinsen opnieuw de sterkste in de Achterhoekderby

De Achterhoekderby driebanden tussen het Haarlose HCR Prinsen en Bousema uit Lochem is zondagmiddag in Haarlo na een 2-2 tussenstand in een 6-2 overwinning geëindigd voor HCR Prinsen.

Hoe grillig biljarten kan zijn dat bewezen wel de eerste twee partijen. Anno de Kleine begon namens de thuisclub tegen Wesley de Jaeger uitstekend met een serie van acht caramboles en stond halverwege na tien beurten op een 20-10 voorsprong. Na de pauze ging het toch iets minder met de Helmonder en in de 23ste beurt nam de man uit België een kleine 27-29 voorsprong en bouwde die twee beurten later uit naar een 28-33 voorsprong door een serie van vier caramboles. Daarna stokte de productie machine, had het geluk ook niet mee en kwam De Kleine goed terug en trok met een serie van zes caramboles in de 29ste beurt aan het langste eind.

Op de andere tafel stond Markus Galla (foto onder) namens de gasten na vijftien beurten op een 10-20 voorsprong tegen Jelle Pijl. De man uit Hengelo kende een betere tweede helft en kwam na 24 beurten heel dicht bij, 25-27. Galla onderkende het gevaar, sloeg terug met een serie van acht caramboles en de weerstand bij Pijl was gebroken. Galla won met 30-40 in 32 beurten.

In het tweede deel zagen de toeschouwers, onder wie zijn ouders, een sterk spelende Dick Jaspers (foto r.). Tegen Martin Horn begon Jaspers furieus met een serie van 14 caramboles in de eerste beurt en na vier beurten stond het al 25-5. Ook in het tweede deel was er geen enkel twijfel wie als winnaar de keu zou opbergen. Met een slotserie van vijf en een nabeurt van zeven caramboles van Martin Horn werd het 40-19 in 12 beurten in deze eenzijdige partij.

Op de andere tafel kwam Eddy Leppens namens de thuisclub goed uit de startblokken en ook hij had tegen Stefan Galla halverwege een ruime 21-13 voorsprong in elf beurten. Galla probeerde in het tweede deel nog wel iets terug doen, maar kwam niet verder dan 29 caramboles. Even daarvoor was Leppens in de twintigste beurt al uitgegaan.

Ondanks de nederlaag is Bousem/Lochem wel verzekerd van klassenbehoud “en dat was ons doel vooraf”, aldus Ronny Hazewinkel. Dinand Prinsen was uiteraard tevreden. “Niet alleen over de uitslag maar ook over het vertoonde spel van mijn spelers en ook dat we nog alle mogelijkheden hebben om eerste te worden in de reguliere competitie”,

Foto’s: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer