Heracles Almelo in blessure tijd met tien man toch naast Excelsior

Heracles Almelo houdt dankzij een 2-2 gelijkspel in Rotterdam tegen Excelsior nog altijd een kleine kans op het halen van de play-off wedstrijden. De ploeg van John Stegeman kwam al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Ali Messaoud. Ondanks aandringen van beide kanten bleef het tot aan de rust bij dit ene doelpunt.

De gasten kwamen in de tweede helft goed uit de kleedkamers en Gladon was dicht bij de gelijkmaker maar vond doelman Kristinsson op zijn weg. Even daarna  moest Heracles Almelo met tien man verder. Van Ooyen haalde een inzet al of niet met de hand van de lijn, kreeg rood van scheidsrechter Mulder en kon vertrekken. De toegekende strafschop wed door Van Duinen binnen geschoten.

Ondanks de numerieke minderheid bleef Heracles geloven in een beter resultaat en was echt niet de mindere van de thuisclub. Wat niemand meer voor mogelijk hield gebeurde toch. In blessure tijd scoorde Jamiro Monteiro (foto) eerst de aansluitingstreffer en in de slotseconden van de extra tijd werd een overtreding op Navrati binnen de zestien bestraft met een strafschop. Monteiro kende geen zenuwen en schoot onberispelijk de 2-2 binnen.

Foto archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer