Hulzense Boys speelt donderdagavond tegen Sparta Enschede

Donderdagavond speelt Hulzense Boys de inhaalwedstrijd tegen Sparta Enschede. Deze wedstrijd werd eerder door de KNVB afgelast. Aanvankelijk zou de wedstrijd zaterdag 28 april ingehaald worden, maar in overleg is besloten deze wedstrijd te vervroegen. De eerdere ontmoeting in Enschede leverde een 1-1 gelijkspel op.

Gezien de wedstrijd was de 1-1 een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Hulzense Boys begon destijds sterk. Het was Danny Schoenmaker die een afvallende bal snoeihard tegen de paal schoot en zo dicht bij de openingstreffer was. Ook Sparta raakte via Dewi Perik het aluminium. Iets daarvoor had Daan Akkerman de thuisploeg overigens al op een 1-0 voorsprong gezet. In de tweede helft vielen er weinig kansen te noteren. Terwijl de wedstrijd op een 1-0 eindstand leek af te stevenen kregen de roodhemden nog een vrije trap op een gevaarlijke positie. Ties ten Barge wist wel raad met dit buitenkansje en hij bracht de eindstand van 1-1 op het scorebord.

Tijdens de wedstrijd in Enschede waren de verschillen tussen de ploegen niet zo groot en ook in de stand staan de ploegen redelijk dicht bij elkaar. Hulzense Boys heeft een punt meer dan de Spartanen, maar deze ploeg heeft nog een helft tegen IJVV tegoed. Hun wedstrijd in IJsselmuiden werd namelijk bij een 1-0 voorsprong voor IJVV gestaakt wegens wanordelijkheden tussen beide ploegen.

Hulzense Boys en Sparta Enschede verloren vorige week allebei hun wedstrijd. Hulzense Boys deed dit in Dalfsen tegen ASC’62 en Sparta Enschede uit bij DZSV. Beide ploegen zullen zich ongetwijfeld willen revancheren en drie punten willen pakken. De wedstrijd op Sportpark Smidserve begint om 20.00 uur.