Hulzense Boys verliest van Be Quick’28

Afgelopen zaterdag stond in de tweede klasse H de ontmoeting tussen Hulzense Boys en Be Quick’28 op het programma. Een wedstrijd tussen de nummers 5 en 6 van de ranglijst, waarbij de gasten uit Zwolle vooraf een puntje meer hadden verzameld. De eerdere wedstrijd in de provinciehoofdstad eindigde in een 5-3 overwinning voor de Zwollenaren.

Hulzense Boys begon goed aan de wedstrijd. Be Quick werd onder druk gezet en dat resulteerde al snel in een corner en even later in een goede mogelijkheid. Een hoog ingebrachte bal leverde doelman Melanda de nodige moeite op. Uiteindelijk weet hij met enig fortuin de inzetten van Machiel van Keulen en Marco ten Bolscher te keren. Daarna kwamen de gasten wat beter in de wedstrijd. Na ongeveer twintig minuten voetbal kwamen ze ook op voorsprong. Een corner werd afgeslagen en kwam voor de voeten van middenvelder Rada. Zijn afstandsschot verdween via de binnenkant van de paal in het doel en dat betekende een 0-1 voorsprong.

Het antwoord van Hulzense Boys liet gelukkig niet lang op zich wachten. Een vrije bal vanaf de zijkant kwam op het hoofd van spits Machiel van Keulen. Met een katachtige reflex wist doelman Melanda, met een corner tot gevolg, zijn doel schoon te houden. De corner van Tim van der Zande kwam op het hoofd van verdediger Devin Poorterman, die de bal keihard in het dak van het doel kopte, 1-1. Niet veel later komt Hulzense Boys goed weg als een aanvaller van de gasten een verre uittrap goed beoordeeld en alleen richting doelman Patrick Loohuis kan. Gelukkig was Patrick scherp en wist hij de bal uit het doel te houden. Op slag van rust nog een discutabel moment. Een voorzet van Jasper de Jong valt overduidelijk op de hand van een verdediger van Be Quick. Voor iedereen is dit duidelijk waarneembaar, maar scheidsrechter Klein Ganseij besloot de bal niet op de stip te leggen. Helaas is het niet de eerste keer dit seizoen dat de roodhemden bij een discutabel moment het geluk niet aan haar zijde hebben. Daarom gaan de ploegen rusten met een 1-1 stand.

Na de rust is de wedstrijd redelijk in evenwicht. Beide ploegen hebben af en toe wat dreiging en krijgen enkele mogelijkheden. Aan de zijde van Hulzense Boys kopte Machiel van Keulen een voorzet van Ties ten Barge net naast en kon Jasper zijn volley uit een voorzet van Tim van der Zande net niet doeltreffend afronden. Vijf minuten later kreeg de thuisploeg een domper te verwerken. Een vrije bal vanaf de zijkant kon door Cas Duiker vogelvrij worden ingekopt, waardoor hij Be Quick op een 1-2 voorsprong bracht.

Hulzense Boys moest door deze achterstand meer risico gaan nemen en trainer Bram Freie stuurde verdediger Jorg Roetgerink naar voren. Tien minuten voor het einde leek de beslissing vallen. Een afvallende bal werd door invaller Sertac Yilmaz hard in de bovenhoek geschoten, 1-3. Hulzense Boys was nog dicht bij de 2-3, maar de snoeiharde pegel van Jorg Roetgerink belandde op de paal. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 1-3 overwinning voor de ploeg uit Zwolle.

Helaas dus geen punten voor Hulzense Boys. Volgende week speelt de ploeg opnieuw thuis. Blauw Wit’66 uit Holten komt dan op bezoek. De eerdere ontmoeting in Holten eindigde in een 1-7 overwinning voor Hulzense Boys. De wedstrijd op Sportpark Smidserve begint om 14:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer