Hulzense Boys verslaat Sparta Enschede in boeiend voetbalgevecht

Waar op vele plaatsen allerlei Koningsdagactiviteiten plaats hadden was er op Sportpark Smidserve tijdens Koningsavond ook genoeg te beleven. Het eerste elftal speelde de inhaalwedstrijd tegen Sparta Enschede. Vooraf had Hulzense Boys een punt meer en dus beloofde het een spannende wedstrijd te worden. De eerdere ontmoeting in Enschede leverde voor Hulzense Boys op de valreep nog een punt op, doordat in de laatste minuut de 1-1 gescoord werd.

In de beginfase van de wedstrijd zagen de toeschouwers twee ploegen die goed aan elkaar gewaagd waren. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld, waar de meeste duels gewonnen werden door de roodhemden en deze dus een licht overwicht hadden. Toch was de eerste mogelijkheid voor de Spartanen. Een voorzet vanaf links was dreigend, maar net te strak voor de inlopende spits Akkerman. Na ongeveer twintig minuten spelen kwam een bal op 25 meter van het doel voor de voeten van Sander Kamphuis. Deze bedacht zich geen moment en met een heerlijke volley schoot hij de bal strak in het dak van het doel. Een zeer fraai doelpunt en de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Niet veel later werd de voorsprong verdubbeld. Een voorzet van Ties ten Barg kwam voor de voeten van Machiel van Keulen. Deze legde goed terug en de inlopende Sander Kamphuis kon de bal in de verre hoek schuiven, 2-0. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft kwam het eerste gevaar opnieuw op naam van de ploeg uit Enschede. De vrije trap was goed ingeschoten, maar doelman Patrick Loohuis wist de bal uit zijn doel te houden. Niet veel later kwam een aanval over de rechterkant voor de voeten van Jasper de Jong. Hij gaf voor en opnieuw was het Sander Kamphuis die de bal tegen de touwen wist te werken, 3-0. Hiermee leek de wedstrijd beslist. Echter zou blijken dat dit nog niet het geval was. Na een slippertje achterin kreeg aanvaller Reinders de bal voor de voeten. Vanaf de zijkant kwam hij het strafschopgebied in en met een fraai schot deponeerde hij de bal in de verre bovenhoek, 3-1.

De Spartanen haalden de bal snel uit het doel en gingen op jacht naar de aansluitingstreffer. Deze kwam er even later ook. Een voorzet werd binnengetikt door aanvaller Akkerman. Volgens heel Hulzense Boys deed hij dit in buitenspelpositie, maar de scheidsrechter besloot het signaal van grensrechter Beltman niet over te nemen, 3-2. Sparta rook bloed en vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, maar het bleef bij een zwaar bevochten 3-2 zege voor Hulzense Boys.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer