Indy Meijerink naar NK Turnen in Almelo

Zaterdag waren instapturnster Indy Meijerink en trainster Nienke Ekelenkamp al vroeg uit de veren om naar Nieuwegein af te reizen. Niet voor zomaar een wedstrijd, maar voor de halve finale van het NK turnen. Nog niet eerder stond Fysion met een instapturnster (dit is het eerste jaar dat je wedstrijden mag turnen) op zo’n mooie wedstrijd. Indy begon haar wedstrijd op de dunne balk, een spannend onderdeel. Tijdens het inturnen liet ze merken toch wel erg zenuwachtig te zijn, maar hier was tijdens de wedstrijdoefening niks meer van terug te zien. Zij liet een erg mooie uitstraling zien en bleef de gehele oefening op de balk staan.

Op het tweede toestel vloer begon Indy hierdoor met een stuk minder zenuwen, tevens is dit haar leukste toestel, wat maakte dat ze een geweldig mooie oefening neerzette. Dit resulteerde uiteindelijk in een 3e plaats waarmee zij een toestelfinale op vloer wist te behalen. Na vloer liet zij op sprong twee mooie sprongen zien; dit toestel blijft echter wel lastig doordat de kleinste dingen een verschil moeten maken. Meijerink sloot haar wedstrijd af op rek, waar zij wederom een erg strakke oefening turnde. Ze heeft laten zien goed om te kunnen gaan met aanwijzingen maar daarnaast ook plezier te hebben.

Ondanks dat Indy een erg stabiele wedstrijd turnde, bleef de spanning aanwezig tot aan de prijsuitreiking. Het is altijd lastig inschatten hoe de tegenstand presteert en hoe verder je komt in het seizoen, hoe groter de concurrentie is. De spanning maakte tijdens de prijsuitreiking al snel plaats voor blijheid, want Indy Meijerink wist met deze geweldige wedstrijd een 6e plaats te behalen en daarmee een plekje op het NK te bemachtigen. Dit betekent dus zowel een meerkampfinale als een vloerfinale tijdens komend NK te Almelo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer