Isabeau van Droffelaar mist ticket voor de Buenos Aires 2018 Youth Olympic Games

Op 6 en 7 april 2018 vonden in Hammamet in Tunesië het kwalificatie toernooi voor de Youth Olympic Games plaats, welke in oktober in Buenos Aires in Argentinië plaatsvinden. Isabeau van Droffelaar, uit Hengelo, is voor dit toernooi geselecteerd door de Taekwondo Bond Nederland wegens haar uitstekende prestaties op de Croation en French Open, waar ze op beide toernooien met de eerste plaats huiswaarts ging.

Op zaterdag 7 april was het zover en moest Isabeau de arena betreden. In haar poule, Junioren Female + 63 Kg. hadden zich 23 deelneemster ingeschreven. Ondanks een vrijloting in de eerste ronde, had ze een zware loting en moest ze aantreden tegen Rusland. Deze Russische dame is de regerend Europees kampioen bij de junioren en was ook 2 maal Europees kampioen bij de cadetten.

Isabeau heeft bijna de gehele partij voorgestaan maar verloor nipt in de eindfase, bijzonder jammer want anders had ze een ticket voor de jeugd olympische spelen in Argentinië binnen gehaald. Al met al een sterk optreden van Isabeau tegen een zeer ervaren tegenstander. Vrijdag start ze op het WK.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer