Jan Mensink opvolger Hans van Zeeland bij dames Het Ravijn

Jan Mensink is met ingang van het nieuwe seizoen trainer coach van de waterpolodames van het Nijverdalse Het Ravijn. Mensink is de opvolger van Hans van Zeeland die al eerder had aangegeven te stoppen. Van Zeeland is drie jaar actief geweest in Nijverdal. Hij behaalde zijn grootste successen in de eerste twee jaar toen hij tot twee keer toe een finale plaats met de heren wist te behalen. Het eerste jaar was dat om de KNZB beker en in het tweede jaar ging het om het kampioenschap. Beide keren werd het zilver. Met de dames bereikte Van Zeeland dit seizoen de kwartfinale om het kampioenschap en werd in de halve finale voor de beker uitgeschakeld.

Jan Mensink is geen onbekende bij Het Ravijn. Hij speelde maar liefst vijftien jaar in het eerste team, trainde vanaf zijn vijftiende diverse jeugdteams in Nijverdal en werd als coach met de heren in 1999 winnaar van de KNZB beker. Internationaal bereikte hij met de heren de laatste acht van de Europa Cup 2. Daarna werd hij coach van het nationale damesteam en kwam met dit team uit op de Olympische Spelen van Sydney. Na Sydney werd hij coach van het Borculose BZC die hij van de derde klasse naar de eredivisie bracht.

Foto (komende en gaande man): Wim Beunk Fotografie

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer