Jeroen Dubbeldam neemt de leiding bij NK Springen

Regerend Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam heeft met zijn toppaard Zenith SFN het eerste onderdeel, een snelheids- en wendbaarheidswedstrijd, van het Nederlands Kampioenschap voor springruiters gewonnen. In Mierlo hield Dubbeldam Frank Schuttert, de Nederlands kampioen van 2016 achter zich.

Jeroen Dubbeldam en zijn kampioenspaard Zenith SFN maakten hun favorietenrol in het eerste onderdeel van het Nederlands Kampioenschap voor springruiters helemaal waar. Met een voorbeeldige rit waren ze als een van de laatste van de 48 starters de snelste.

Frank Schuttert ging met zijn negenjarige merrie Beautiful Red lange tijd aan de leiding. “Je mag Jeroen nooit onderschatten. Zenith is een snel paard en ze hebben vandaag heel verdiend gewonnen. Ik ben wel heel blij met deze tweede plek”, aldus Schuttert, die in 2016 de titel veroverde met Go Easy de Muze.

Vrijdag in het tweede onderdeel van het NK gaat Dubbeldam als laatste van start met 0 strafpunten. Hij was als twee keer eerder Nederlands kampioen, in 2001 met Quality Time TN en in 2009 met BMC Van Grunsven Whisper.

Uitslag eerste onderdeel NK springruiters, snelheids- en wendbaarheidswedstrijd

1. Jeroen Dubbeldam (Weerselo), Zenith SFN (v.Rash R), 71.57 sec

2. Frank Schuttert (Ommen), Beautiful Red (v.Casall), 72.34 sec

3. Gerben Morsink (Deurningen), Navarone (v.Nabab de Reve), 72.43 sec

Foto archief Jaap Gönning.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer