Jong talent turnsters Fysion presteren goed in Rijssen

Zaterdag was het de beurt aan de jong talent selectie turnen, ook wel voorselectie, om naar Rijssen te gaan voor hen eerste wedstrijd. De voorselectie traint 2 uur per week onder leiding van Marijn Piksen, Maura Velding en Elsanne Luijmes waarbij Sanne Hartkamp assisteert. De 6-, 7-, en 8-jarige turnsters waren klaar voor hen eerste officiële KNGU wedstrijd om te laten zien aan de jury waar ze zo hard voor hebben getraind de afgelopen periode!

In de eerste wedstrijdronde waren de pre-instappers (2010) niveau D2 aan de beurt. Jade Schoemaker en Linde Vliek turnden een zeer goede wedstrijd. Linde (11e) blonk vooral uit op vloer en werd hier knap 8e in een groot deelnemersveld. Jade (23e) maakte helaas een paar kleine foutjes die erg duur waren, maar ze liet weer grote vooruitgang zien ten opzichte van de oefenwedstrijd!

In de andere baan was het de beurt aan Amy Stokkers en Sylvie Rodijk (2011) in de categorie pre-pre-instap D2. Beide turnsters turnen een foutloze wedstrijd! Amy werd 1e op brug, balk én vloer en mocht aan het einde van de wedstrijd dan ook verdienstelijk het goud in ontvangst nemen. Vlak daarachter volgde Sylvie die heel knap het brons in ontvangst mocht nemen met een prachtige 3e score op brug en balk.

De tweede ronde waren maar liefst 10 Fysion turnsters aan de beurt en de zaal kleurde dan ook vrolijk roze. In baan 1 turnden de pre-instappers (2010) D1, nog niet eerder deed Fysion op deze jonge leeftijd al mee in dit hoge niveau. Norah Steggink (29e) en Lenthe Oude Luttikhuis (23e) startten een beetje vals op balk en vloer en maakten daar dure fouten. Maar beide dames herpakten zich goed en turnden de wedstrijd goed uit, Norah behaalde zelfs een 1e plek op sprong waar Lenthe 7e werd op brug. Lynn van Tongeren en Sterre Pots turnen beide in dezelfde categorie een foutloze wedstrijd. Sterre kwam net 0,350 te kort voor het podium maar mag trots zijn op haar 4e plek. Lynn haalde in dit sterke deelnemersveld een 3e score op brug en volgde vlak achter Sterre met een mooie 6e plaats in de eindklassering.

In baan 2 was het een compleet “Fysion-leger” met maar liefst 6 turnsters in de pre-pre-instap (2011) D3. Ook hier lag het niveau hoog en was er een groot deelnemersveld van maar liefst 29 turnsters. Sophie Krukkert (26e) maakte een valse start op het toestel sprong wat haar weerhield van een hoge eindklassering maar werd op brug heel knap 2e. Carmen Hofhuis (17e) turnde een goede wedstrijd en liet ook veel vooruitgang zien ten opzichte van de oefenwedstrijd met een prachtige 7e plek op balk.

Gwen Steggink kwam net boven Carmen uit op een 15e plaats en liet ook zien dat de smalle evenwichtsbalk haar beste toestel is met een 9e score op dit onderdeel. Maartje van der Wilk ( 11e) kwam net niet mee in de top tien maar haalde met een 14,200 een 5e plaats op het toestel brug. Julia van Horen (6e) en Ezra Ronner (5e) kwamen na een foutloze wedstrijd heel dicht bij het podium waarin Julia op vloer uitblonk met een 3e score. Ezra liet haar spierballen op brug zien en werd knap 4e op dit toestel.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer