Lotte Altena rondemiss Ronde van Overijssel

Lotte Altena uit Wierden is de rondemiss tijdens de 66e Ronde van Overijssel. Zowel voor, tijdens, als na de wedstrijd op zaterdag 12 mei 2018 is ze te bewonderen. De Wierdense schone ziet er tiptop uit, want Jolie Women uit Rijssen draagt zorg voor haar kleding en Salon Kimm Hair en Beauty eveneens uit Rijssen maakte haar op en verzorgde haar kapsel. De schoenen van Lotte worden gesponsord door Schuurman Schoenen uit Rijssen.

De 21-jarige Lotte Altena is geboren en getogen in Wierden. Ze woont nog thuis, samen met haar ouders en oudere zus. Overigens is de vriend van Lotte geen onbekende bij de sportliefhebbers in deze regio, dat is namelijk FC Twente voetballer Hidde ter Avest.

De rondemiss van de Ronde van Overijssel 2018 zegt over haar uitverkiezing: “Ik kwam in aanraking met de Ronde van Overijssel via Marloes de Jong, de rondemiss van vorig jaar. Ik hou van sport, dus ik verwacht dan ook dat het 12 mei een sportieve en gezellige dag gaat worden. Wielrennen is sowieso leuk om naar te kijken!” Zelf houdt Lotte haar conditie op peil door drie keer in de week actief te zijn met fitness in de sportschool. Bovendien deed ze vroeger aan jazzdance en voetbalde ze bij SVZW.

In het dagelijks leven studeert Lotte Altena commerciële economie en heeft ze een bijbaantje bij Albert Heijn. Naast het sporten is koken een grote passie van Lotte. Ze besluit: “Ik kijk echt uit naar de Ronde van Overijssel op 12 mei, maar ook naar het wielercafé in zaal De Marke in Wierden op 24 april. Ook tijdens het wielercafé zal ik mijn opwachting maken.”

FOTO: Dick Soepenberg

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer