Mariënberg ontvangt Wilhelminaschool

Komende zaterdag ontvangt Mariënberg Sport Vereniging Wilhelminaschool, uit Hengelo. De ploeg van de afscheidnemende trainer Rutger Kats heeft een achterstand van zes punten op de roodzwarten. Uit 18 wedstrijden haalde ze tot nu toe 25 punten. Komend seizoen staat Anne de Jong voor de noeste Hengeloërs, die onlangs zijn contract tekende.

Vorige week won men tamelijk eenvoudig van de studenten uit Enschede en onderwees de School de UT’ers met speels gemak en won met 0-4. Wilhelminaschool verdeelde in de maand maart keurig de winst- en verliespartijen. Naast de winst op Drienerlo won de School tevens van rode lantaarndrager Achilles Enschede (5-1). Tweemaal werd er verloren in de maand die zijn staart weer eens zwabberend roerde, te weten van koploper Oranje Nassau (1-0) en van voetbalvereniging Hellendoorn (0-2).

De laatste verliespartij van Mariënberg dateert van ruim 5 maanden geleden. Op 25 november was men in Hengelo Juliana’32 helaas niet de baas. Afgelopen zaterdag werd in Nijverdal een zwaarbevochten remise op DES behaald. Zaterdag dus Wilhelminaschool, ooit opgericht door de staalarbeiders van Stork. Vorig seizoen smeden ze het ijzer veel h(b)eter. De ploeg eindigde namelijk op de 5e stek. Daar zijn ze voorlopig nog een eindje van verwijderd. Maar het kan verkeren, zes punten is in feite maar twee winstpartijen. Het duel staat onder leiding van de heer Eddy de Gier.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer