Mariënberg verrast koploper ON Almelo en pakt niet verwacht punt

Vorige week verloor Mariënberg nog kansloos in Enschede bij de onbetwiste hekkensluiter van deze competitie, namelijk Achilles. Zaterdag pakte het een verdienstelijk punt tegen de eveneens onbetwiste koploper en aanstaande kampioen van 3D, Oranje Nassau uut Almelo.

Echter de ploeg van ON trainer Peter Bokma bewees haarzelf een slechte dienst. Want ze hadden het nooit, nooit zover mogen laten komen. Vooral in het eerste bedrijf hadden ze Mariënberg met 0-4 tegen de muur kunnen zetten. Néé, moeten zetten! Ze verzuimden dat, of eigenlijk beter gezegd, Mariënberg-doelman Thijs Altena voorkwam dat!

Hij ranselde in de eerste vijf minuten van een ongelijke strijd vier prachtige ballen uit zijn doel. Binnen een minuut spelen had ON al op 0-1 kunnen staan. Maar hij was een dag na Koningsdag de onbetwiste Koning van het Westerpark. Hij pareerde behoorlijk knap een kwartet glaszuivere doelpogingen van ON. De stand-in van de nog steeds geblesseerde Jelle Brinks laat week na week zien dat hij uit het juiste keepershoutwerk is gesneden.

Mede dankzij het fantastische keeperswerk snoepte Mariënberg in de absolute slotfase twee kostbare punten van ON af. Waar ze al rekening hielden met drie moesten ze, puur door eigen falen, genoegen nemen maar slechts 1 puntje. De wedstrijd was alleen in de eerste helft leuk. Nou ja, als je het bekeek vanuit ON oogpunt. Zij waren heer en meester en de thuisclub had weinig in de melk te brokkelen. Ruststand 0-1.

Er sloop na rust iets in de ploeg van Bokma wat niet de kampioenstress was maar een bepaalde loomheid. Net alsof ze niet vooruit waren te branden, het vuurtje doofde snel bij de ploeg uit Almelo. Bij Mariënberg fleurde de boel op nadat de 16-jarige Dennis van der Veen binnen de lijnen verscheen zo’n twintig minuten voor het einde. Onder aanvoering van deze kleine generaal kreeg de thuisploeg weer een beetje van haar smoel terug. Hij strooide kwistig met enkele fraaie passes en kreeg warempel het murw gebeukte elftal van trainer Niels van ’t Hoog weer aan de praat.

Het slotoffensief leverde nota bene Mariënberg bijna de volle buit op. ON moest terug en bij een laatste vrije trap schuin voor het doel liep tevens de man van de wedstrijd, Thijs Altena, de zestien van zijn collega binnen. Het veroorzaakte zoveel onrust bij de defensie van de Almeloërs dat ze allemaal verslagen toekeken hoe aanvoerder Michael Zweers brutaal de gelijkmaker binnen tikte.

Niet lang na de niet meer verwachte gelijkmaker floot de goed leidende arbiter Martin Bos voor het einde. ON verloor oliedom twee punten en Mariënberg won een punt. Dat was na de zeperd van vorige week tegen de rode lantaarndrager een welkome opsteker.