MVV’29 winnaar jubileumeditie Gemeentelijke Voetbalquiz 2018

De 15e editie van de Gemeentelijke Voetbalquiz 2018 is vrijdagavond 13 april gewonnen door MVV’29. De zwartwitten wisten in de finale af te rekenen met De Tukkers en Fleringen, die gezamenlijk op de tweede plek eindigden. In een bomvolle Sportkantine ‘De Voltreffer’ in Harbrinkhoek zag het vele publiek hoe de club voor het eerst in de geschiedenis beslag legde op de titel.

Tijdens de jubileumeditie waren alle negen verenigingen uit de gemeente Tubbergen vertegenwoordigd. Traditiegetrouw werd de avond gestart met een voorzittersronde, waarin de kennis van de (plaatsvervangende) voorzitters werd getest. Deze ronde werd gevolgd door vier themaronden. De thema’s bestonden uit ‘WK Voetbal’, ‘Culthelden’, ‘Bijnamen’ en ‘Spelerspaspoorten’. Na deze ronden zat het toernooi erop voor Langeveen, Manderveen en Reutum. Zij hadden tot dan toe de minste punten vergaard.

Na de tussenronden (ronde vijf, zes en zeven) werd er opnieuw een schifting gemaakt en die wisten Stevo, TVC’28 en titelverdediger Vasse niet te overleven. Om klokslag 22.15 werd de laatste vraag van de avond gespeeld en wist MVV’29 de andere finalisten, De Tukkers en Fleringen, van zich af te slaan.

Net als voorgaande jaren, was er ook dit jaar weer een rol weg gelegd voor het publiek. In de publieksronde ‘Viltje omhoog, Viltje omlaag’ werd de kennis van het publiek getest. Uiteindelijk bleek TVC’er Rolf Dissel de sterkste. Hij wist onder andere wie de topscorer van de Premier League (Mohammed Salah) is, wie zich afgelopen seizoen tot kampioen van Noorwegen (Rosenborg BK) kroonde en wat de capaciteit van het stadion van Bayern München (75.000) is. Daarom ging hij terecht met een prachtig Skier Woske-pakket naar huis.

Dit jaar werd de hulp ook ingeschakeld van Heracles Almelo-coach John Stegeman, Heracles Almelo-speler en tevens oud-TVC’er Niels Leemhuis en oud-FC Twente spelers Wout Brama en Jeroen Heubach. De heren hadden vragen op camera ingesproken en hadden zodoende een groot aandeel in de quiz. Zo werd de quiz beslist met de allerlaatste vraag, waarin Wout Brama op camera vroeg waar hij momenteel speelt. Alleen MVV’er Sander Alberink wist het juiste antwoord ‘Central Coast Mariners’ te geven.

De organisatie, bestaande uit Rob Reinerink, Björn Weiss en Jari Wesselink, is zeer tevreden over het verloop van de avond. “Ons doel was om de quiz tot het laatste moment spannend te houden. Dat de quiz dan uiteindelijk pas met de allerlaatste vraag wordt beslist, is natuurlijk top.” De organisatie geeft aan dat het bewust koos voor verschillende thema’s en een extra finaleronde, dit omdat het zo moeilijker is om als ene vereniging uit te lopen op de andere vereniging.

Tot slot wil de organisatie het winnende team van MVV’29, bestaande uit Sander Alberink, Tom Reinerink, Marco Goossen, Martijn oude Vrielink en plaatsvervangend voorzitter Perry Kuiphuis, nogmaals feliciteren met de eerste overwinning in de geschiedenis van de Gemeentelijke Voetbalquiz. En daarbij wil het ook aangeven dat de quiz ook een zestiende editie krijgt en dus volgend jaar weer gehouden gaat worden.

Achter v.l.n.r.: Rob Reinerink (organisatie), Tom Reinerink, Marco Goossen, Martijn oude Vrielink en Jari Wesselink (organisatie). Voor v.l.n.r.: Björn Weiss (organisatie), Sander Alberink en Perry Kuiphuis.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer